The Friday Five : boeken die beginnen met een i

DSC_0392Boektitels met een i

DSC_0396Ik neem eigenlijk nooit boeken mee uit de afprijsbak van de bibliotheek. Maar toen mijn oog op deze titel viel moest ik hem meenemen.  Ik vind spinnen wonderbaarlijke nuttige en spannende beestjes. De meeste mensen krijgen er de kriebels van maar daar ben ikzelf gelukkig overheen gegroeid. Koen van Keer schreef in 2001 een boekje over de zin en onzin over spinnen ‘ in de herfst komen ze binnen… ”  Interessante spinnenweetjes die zeker de moeite waard zijn (uitgeverij Houtekiet).

DSC_0394Ik geef je de zon van Jandy Nelson was een van de eerste recensie boeken die ik mocht bespreken voor Boekenbijlage en alleen daarom blijft het boek speciaal voor mij. Daarnaast heeft het verhaal mij ook een aangename verrassing gebracht. Een mooi beeldend verhaal over coming of age en omdat het een van de eerste was in een genre wat in opmars was zeker origineel en de moeite waard, ook voor de oudere lezers.

DSC_0397Ik leef in een wereld die ik niet ken is een roman van Marjolijn Markus. Marjolijn is verpleegkundige en wordt mantelzorger van haar vader die tot zijn 78e een vitale en intelligente man is en daarna door de ziekte van Alzheimer een heel ander mens wordt.  Marjolijn neemt ons mee in een bijzondere wereld en waar zij als mantelzorger tegen aan loopt. Een must-read voor iedereen die te maken krijgt met ouderenzorg, mantelzorg en dementie. De eerlijkheid van Marjolijn waarin ze alles benoemt wat nodig is maakt het een emotioneel, mooi en warm verhaal wat zeker steun zal geven aan betrokkenen van iemand met dementie. (uitgeverij Brouwerij).

DSC_0395 Bronagh Curran schreef  in het spoor van de eclips. De vijftienjarige Nat verhuisd na een schaamtevol incident met zijn ouders naar een ander dorp in de hoop weer opnieuw te kunnen beginnen. Hij ontmoet daar de 65-jarige kluizenaar Milo. Milo heeft ALS en zegt dat hij graag de zonsverduistering wilt zien, de eerste in 35 jaar. Nat is meteen enthousiast en regelt een chauffeur om gezamenlijk op een roadtrip te gaan met alle gevolgen vandien.  Een mooi ontroerend jeugdboek over vriendschap, afscheid en vertrouwen. ( uitgeverij Gottmer).

DSC_0393Eline Rosenhart schreef de dikke pil ( meer dan 500 pagina’s ) Ik zal verborgen zijn. Het verhaal van twee sterke, Joodse vrouwen met dezelfde naam en dezelfde gedrevenheid om te strijden voor een volk dat wordt bedreigd in haar bestaan.

The Friday Five is een initiatief van Joost Nerdy Geeky Fanboy, elke vrijdag een thema waar wij een top vijf aan pinnen.  Niet elke vrijdag doe ik mee al is het streven er wel om zo vaak mogelijk aan te schuiven.  Soms lukt het niet uit  tijdgebrek en soms heb ik niets met het onderwerp. In het laatste geval geef ik er mijn eigen draai aan of ik sjoemel door een Friday Five te kiezen uit de rij met onderwerpen die al geweest zijn voordat ik aanschoof.

Voor wie The Friday Five wilt lezen van andere bloggers :

 

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s