” beer is niet bang ” Sam Loman

beer is niet bang9789044838848/2020

Auteur en illustrator Sam Loman, uitgeverij Clavis

Sam Loman werkt als illustrator, grafisch vormgever en auteur. Ze maakt onder andere kaarten, papierwaren en heel mooie kinderboeken. Dit is haar tweede boek over beer. Beer is stoer tegen over zijn vriendjes en zeker niet bang, zegt ie.

Van zijn papa en mama mag beer een slaapfeestje geven in de tuin. In een echte tent. Kamperen in de tuin met je vriendjes wie wil dat nu niet? Zijn vriendjes vinden het maar wat spannend. Beer ook maar hij zegt dat ie niet bang is. Tijdens de avond heeft elk vriendje wel iets om bang voor te zijn. Een spannend verhaal, iets wat voorbij fladdert.. Maar beer is stoer en zegt dat er niets is om bang voor te zijn. Tot ze moeten gaan slapen een eekhoorn niet durft omdat het zo donker is.

Sam Loman weet een mooi thema bespreekbaar te maken voor de kleinere boekenwormpjes. Als je door het boek gaat zijn er voor de jonge dieren enge en spannende dingen maar als je verder kijkt is het niet zo eng. Als een van de dieren het over zijn angst heeft staat dat met een wat dikkere letter zodat het er uit springt.  Het geeft gelegenheid om al samen lezend het onderwerp bespreekbaar te maken. Dat ergens bang voor zijn bij iedereen voor kan komen en dat je niet zo stoer hoeft te zijn en het best mag vertellen.

Een boek dus over kamperen, lol hebben maar ook over bang zijn, stoer zijn en samen een geheimpje hebben. Maar vooral ook over vriendschap en elkaar steunen.

Dit alles in een mooi  handzaam prentenboek vol vrolijk gekleurde illustraties.

 

Deze recensie verscheen eerder op ‘ kinderboeken & y.a ‘

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s