” panda & eekhoorn ” Ed Franck & Thé Tjong-Khing

download9789002268717/2020

Ed Franck is een veelzijdig auteur die al meer dan zeventig boeken schreef voor alle leeftijden in allerlei genres. Hervertellingen van sprookjes, bewerkingen van Shakespeare maar ook voorleesverhaaltjes zoals deze mooie verhaaltjes over Panda en eekhoorn, over vriendschap door dik en dun.  Deze verhalen in combinaties tot de betoverende illustraties van Thé Tjong-Khing kunnen niet anders dan je hart veroveren.

Panda en Eekhoorn zijn twee boezemvrienden. Ze doen bijna alles samen en kunnen niet zonder elkaar. Ze hebben ook wel eens ruzie maar ook daar komen ze samen uit.  Hun vriendschap is onverwoestbaar en dat is mooi gevangen in zes korte verhalen.

De vrienden proberen samen de maan te plukken, Panda wil niet gestoord worden, ze gaan samen op reis, hebben ruzie over wie een spelletje heeft gewonnen, helpen een pulletje en vooruit spelen nog een spelletje, of toch niet? Vooral het verhaal over de ruzie en hoe ze dat op willen lossen is voor mij de favoriet. Wat ze ook doen ze doen het samen en dat is heel mooi.

Wat een feest is dit boek. Het is lekker groot en heeft als basis witte pagina’s. Hierop in korte zinnen met dikke zwarte letters de tekst en mooie, warme illustraties. De tekst is eenvoudig en ook uitermate geschikt voor jonge lezers om zelf te lezen. De auteur weer in weinig woorden een enorme sfeer te creëren en de lezer te boeien en te laten genieten. Je sluit de twee vrienden in je hart en je wilt niet dat het boek uitgaat. Het is heerlijk om voor te lezen en samen te genieten. Maar ook om samen de illustraties te bewonderen. Het is een aanrader en aanwinst voor elke boekenplank.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s