The Friday Five: boeken die beginnen met de E

DSC_0367 (1)Boeken met een E

Voor deze letter heb ik zowel een paar boeken uit mijn ‘gelezen kast ‘ als uit mijn ‘ongelezen kast’ getrokken. Waarbij de ongelezen titels er wel al belachelijk lang in staan. Nu ze echter de plank zijn afgekomen leg ik ze snel op mijn te-lezen-stapel met het idee ze deze maand te gaan lezen ( ja, ja echt waar).

DSC_0372 Eus van Özkan Akyol is de eerste ongelezen titel. Ik schafte hem aan met een stapel boeken die je ‘mag-lezen-voor-je-lijst’ voor mijn dochter en ook omdat ik er wel nieuwsgierig naar was omdat ik veel positieve berichten hoor over zijn werk. Ik ken hem zelf alleen van zijn televisiewerk dus hoog tijd eens dit boek op te pakken. (isbn 9789044620696 uitgeverij Prometheus).

DSC_0369 Een klein beetje geweldig van Dawn French kocht ik een keer in de opruiming puur omdat ik de auteur van naam kon en van haar komische werk. Als het boek dan half zo grappig is moet het wel heerlijk zijn om te lezen. En helaas ligt het er nog steeds omdat mijn recensie boeken voor gaan. Het is een titel uit 2010 maar zolang ligt het hier nog niet hoor. Ik kocht het denk ik twee jaar terug en deze zomer ga ik hem zeker lezen. ( isbn 9789400500198 uitgeverij A.W.Bruna).

DSC_0371 Echo van Tamara Geraeds is een thriller met een vleugje horror. Een verhaal wat bij je binnenkomt en niet zo snel los laat, mede door het thema kindermishandeling.  Je moet het boek in één ruk uitlezen of je wilt of niet. ( isbn 9789082115254 uitgeverij Kabook).

DSC_0370 Sarah Crossan is een auteur waarvan ik alle boeken wil lezen. Ze schrijft in een vrije versvorm en weet in weinig woorden mooie verhalen te vertellen.  Dit verhaal gaat over een Siamese tweeling van bijna zeventien die niets anders weten dan samen te zijn. Echter moeten zij een hartverscheurende beslissing nemen. Een mooi en aangrijpend verhaal. ( isbn 9789020608410 uitgeverij PepperBooks) .

DSC_0368 Ursula Poznanski is een auteur van y.a. boeken. Haar boeken zijn stuk voor stuk spannend en origineel maar vallen ook op dat ze niet de standaard ingrediënten van een y.a. gebruikt. De hoofdpersonages vallen soms een beetje buiten de boot  en de onderwerpen zijn verre van standaard ,wat haar verhalen toegankelijker maakt. In Elanus is het de zeventienjarige contact-gestoorde Jona die dingen doet die niet door de beugel kunnen maar omdat hij zich daar zelf zo van bewust is wordt hij toch iets minder onsympathiek en begrijp  je zijn manier van handelen ( of niet kunnen handelen). Hij weet toch contact te leggen met twee leeftijdsgenoten die hem wel durven te zeggen wat ze vinden en hem daarom ook willen helpen. Niets, en niemand, is zoals het lijkt en als er zelfs doden vallen is ook Jona zijn leven niet meer zeker. Als je houdt van spannende y.a. verhalen moet je deze auteur zeker eens opzoeken.

Voor wie The Friday Five wilt lezen van andere bloggers :

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s