The Friday Five: boeken die beginnen met een C

DSC_0248Boeken die beginnen met een C

DSC_0253Coldheart Canyon van Clive Barker is een boek dat ik jaren geleden voor het eerst las. Ik werkte zelf nog in de boekhandel toen ik dit boek uitpakte. Dus dat was echt in een vorig leven. Eigenlijk kon ik Clive Barker toen alleen nog maar van zijn horrorfilms maar het boek was een aangename verrassing. Het gaat over een acteur die op 29 jarige leeftijd al zijn glorie al heeft verschoten. Hij ondergaat plastische chirurgie om zijn schoonheid te herwinnen maar de operatie gaat mis en op de loop voor pers en fans gaat hij naar een toevluchtsoord in Coldheart Canyon. Daar leert hij wijze lessen over het bittere leven na de roem ( okay even snel de achterflap er bij gepakt). Het ligt op mijn ‘ooit-ga-ik-het-nog-een-lezen-berg’) .

DSC_0252het compost circulatie plan  van Anton Valens was een boek wat moest groeien bij mij (toepasselijk want de hoofdpersoon is druk met tuinieren in de weer). Maar al lezende kon ik het steeds meer waarderen.

DSC_0250Carry on van Rainbow Rowell zat ooit in een boekenbox en ligt dus al een eeuwigheid op mijn nog-te-lees-berg.  Iets met een school voor magie, een plaaggeest, spoken, vampiers en duivelse dingen. Dat is toch wel grappig zou je denken. Geen idee waarom ik het nog steeds niet heb gelezen. …

DSC_0251Cesar is geschreven door Matthys Kleyn en gaat over de liefde voor zijn zoontje die vijf weken te vroeg geboren werd en later ook blind bleek te zijn aan één oog. Al eerder las ik een boek van deze auteur en toen ik hem hoorde spreken op televisie over dit verhaal wist ik dat ik het lezen moest. Ontroerend van af pagina 1 tot het einde.

DSC_0254Clara is het eerste deel van een trilogie geschreven door Pieter Feller en Tiny Fisscher, beide geen onbekenden in kinderboekenland. Het zijn heerlijke boeken over een wel heel stoere dame. Het speelt zich af rond 1911 en je proeft de sfeer van de tijdsbeeld. Hoe Clara niet serieus genomen wordt omdat ze ontdekkingsreiziger wilt worden. Meisjes mochten in die tijd nauwelijks doorleren, hoogstens tot schooljuf en als ze trouwde moesten ze stoppen met werken en voor de kinderen en de man zorgen. Clara vindt dit allemaal maar stom, schopt tegen wat huisjes aan en staat haar mannetje. Zowel van het eerste als het tweede deelheb ik genoten en ik ben zeer benieuwd hoe deze trilogie af gaat lopen en of Clara vindt wat ze zoekt.

 

The Friday Five is een initiatief van Joost Nerdy Geeky Fanboy, elke vrijdag een thema waar wij een top vijf aan pinnen.  Niet elke vrijdag doe ik mee al is het streven er wel om zo vaak mogelijk aan te schuiven.  Soms lukt het niet uit  tijdgebrek en soms heb ik niets met het onderwerp. In het laatste geval geef ik er mijn eigen draai aan of ik sjoemel door een Friday Five te kiezen uit de rij met onderwerpen die al geweest zijn voordat ik aanschoof.

Voor wie The Friday Five wilt lezen van andere bloggers :

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s