” de gemene moord op Muggemietje” Ted van Lieshout

download9789025878924/2020

Van sommige boeken wordt je al blij als je alleen al de titel en /of cover ziet. En dit is er een van. Als je dan ook nog de tekst op de achterzijde leest weet je dat dit echt een topper moet zijn!

Achterflap:  Muggemietje vliegt de klas binnen. Dat had ze beter NIET kunnen doen !. ” Juf, heb je het al gehoord? Muggemietje is vermoord! Ze zat op een bladzijde, het arme wicht, toen sloeg het boek zijn kaften dicht ! ” Wie vermoordde Muggemietje?

Dat moet inderdaad tot op de bodem worden uitgezocht want het is wel heel makkelijk om op de eerste plaats gewoon het boek de schuld te geven. De letters in het boek zijn ook best verontwaardigd want ze zitten nu mooi in een ‘van-moord-beschuldigd-boek’en die is dus mooi verbannen naar de plank zodat niemand hem meer open doet en dus de letters niet meer lezen.  De letters zetten er alles op alles op om de dader te achterhalen. Gerechtigheid boven alles…

Een heuse detective waar alles  wordt afgewogen om de waarheid te achterhalen. Dit alles op een grappig vertelde wijze en met een speels vormgeving. Op elke pagina zijn de letters anders vormgegeven en lijken ze te leven omdat ze, dan weer in een hoekje kruipen, dan heel groot zijn en wat roepen en nog veel meer.  De letters staan door elkaar, over elkaar en naast elkaar. Ideaal om kennis te maken en te spelen met taal. Verder wordt het boek mishandeld met schaar, schroevendraaier en ezelsoren, die letters laten niet met zich sollen. En de dader ?  Die krijgt zijn verdiende loon en dat is niet mis!   Maar bovenal is het boek met veel humor en ondanks de gruwelijke moord ging ik glimlachend door dit boek heen.

Een must voor elke boekenplank!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s