The Friday Five : boeken die beginnen met de B

DSC_0256Boeken die beginnen met de B

DSC_0258Ik begin met “blijf van mijn fiets af ‘ van Gertie Evenhuis. Het was een boek wat ik las in  mijn basisschooltijd en bevat drie korte verhalen die zich afspelen in de Tweede Wereldoorlog : ‘vaders en broers van Putten’, wij waren er toch ook bij’ en ‘waarom ik niet ‘. Het was een van de eerste boeken die ik las over dit thema en maakte veel indruk op mij. Het is tweedehands misschien nog te krijgen dus als je het ergens tegenkomt en je het interesse in dit onderwerp schaf hem dan aan en lees het.

DSC_0259Een van de boeken die ik las van Boudewijn Büch, tijdens mijn middelbare schooltijd, was ‘brieven aan Mick Jagger‘. Ik was toendertijd enorme fan van het werk van deze auteur, reiziger en verhalenverteller. Hij had onder andere een boekenprogramma en maakte reisprogramma’s waar ook zijn liefde voor boeken in terug kwam. Vooral de serie waar hij op zoek ging naar de dodo vond ik geweldig. Ik denk niet dat al zijn boeken tijdloos zijn en deze titel zeker niet maar ik hou van deze schrijver toch een plankje gereserveerd in mijn kast voor zijn boeken.

DSC_0261 Bizar is een jeugdboek van Sjoerd Kuyper. Het verhaal is het dagboek van de dertienjarige Sallie Mo. Ze doet niets anders dan lezen en omdat haar moeder bang is dat ze het contact met de echte wereld verliest moet ze naar een arts die haar zegt dat ze drie maanden niet mag lezen en over alles moet na gaan denken en opschrijven wat ze ziet en hoort. En dat is soms best bizar.

DSC_0260Boem! is een luchtige roman met een komische schrijfstijl over de liefde voor aardbevingen, over een schrijver met ingewikkelde relaties en zelf ook schrijft over een relatie en dat verhaal zit ook in het boek. Het is een klein en compact baksteenformaat boek wat prima past bij de cover. De auteur is Bill Mensema en dit was mijn kennismaking met zijn werk waarbij ik weer eens blij verrast was met weer een prima auteur van eigen bodem ! #ikleesnederlands

DSC_0257Marijke Hartjes maakte het burnout dagboek. Qua onderwerp sprak deze titel mij zeer aan omdat ik dit in mijn naaste omgeving met iemand heb meegemaakt en juist door het op deze wijze op papier te zetten is het zeer toegankelijk en meer te begrijpen. Voor omstanders en zowel voor mensen die het zelf meemaken of hebben meegemaakt een mooi boek.

 

The Friday Five is een initiatief van Joost Nerdy Geeky Fanboy, elke vrijdag een thema waar wij een top vijf aan pinnen.  Niet elke vrijdag doe ik mee al is het streven er wel om zo vaak mogelijk aan te schuiven.  Soms lukt het niet uit  tijdgebrek en soms heb ik niets met het onderwerp. In het laatste geval geef ik er mijn eigen draai aan of ik sjoemel door een Friday Five te kiezen uit de rij met onderwerpen die al geweest zijn voordat ik aanschoof.

Voor wie The Friday Five wilt lezen van andere bloggers :

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s