The Friday Five : boeken die beginnen met de A

DSC_0265 Boektitels  met de A

DSC_0269 Susin Nielsen schreef adres onbekend.Ik kan niet anders zeggen dan dat ik fan ben van de boeken van Susin Nielsen. Dit is het vijfde jeugdboek wat is uitgekomen bij Lemniscaat en wederom keek ik er naar uit om hem te mogen lezen. Haar boeken lezen stuk voor stuk vlot weg en hoewel je met een glimlach door het boek gaat worden er behoorlijk grote maatschappelijke problemen in het verhaal verwerkt. De hoofdfiguren zijn niet  de populaire kids van de school maar vaak buitenbeentjes met hun eigen sores die opgelost moet worden. 

DSC_0268Ursula Poznanski schrijft spannende jeugdboeken en Aquila is er daar een van. Deze besprak ik voor de site Kinderboeken&Y.A en gaf het vijf sterren. Het verhaal gaat alle kanten op en door telkens een beetje informatie te geven in het verhaal is er een heel goede spanningsopbouw waardoor je wilt blijven lezen. Het tempo in het verhaal is hoog, gebeurtenissen volgen zich snel op en als lezer blijf je heel alert om niets te hoeven missen. Vanaf de eerste bladzijde tot de laatste zit je vol in het verhaal en wordt je continu verrast door de wendingen die het verhaal maakt.

DSC_0271 Alweer vijf jaar terug las ik deze roman van Stefan Popa en de luchtigheid en de humor in dit verhaal over reizigers in de file op de A27 kon ik zeer waarderen. Dat de file een metafoor voor het leven kan zijn, is mooi gevonden net als de afslag die een van de karakters wilt pakken om te veranderen. Het is een luchtige roman, maar wel met diepere thema’s.

DSC_0267Monique Kroezen schreef anders kind, een ontroerend verhaal deels gebaseerd op eigen ervaringen met de ziekte van haar zoon. Het vrij onbekende Cornelia de Lange syndroom wordt hierin besproken en het verhaal draagt bij aan meer begrip en openheid over de problemen waar de jonge moeder in het verhaal tegen aan loopt.

DSC_0270 De vierdelige serie ‘ adem ‘ van Nico de Braeckeleer mag natuurlijk niet ontbreken. tsunami   ijs, vuurstorm en oase zijn de vier delen uit deze apocalyptische jeugdboekenserie en zullen zeker door een groot publiek, ook volwassenen, gewaardeerd worden. Het gaat over klimaatverandering, natuurrampen en overleven. Maar ook over vriendschap, liefde en vertrouwen.

DSC_0266Okay ,we hadden er al vijf maar als bonusboek nog even deze: de klassieker Alice in Wonderland van Lewis Carroll. Een heerlijk boek wat tot de verbeelding blijft spreken en al in heel veel jasjes is uitgegeven. Ik heb verschillende versies in de kast staan.

The Friday Five is een initiatief van Joost Nerdy Geeky Fanboy, elke vrijdag een thema waar wij een top vijf aan pinnen.  Niet elke vrijdag doe ik mee al is het streven er wel om zo vaak mogelijk aan te schuiven.  Soms is het tijdgebrek en soms heb ik niets met het onderwerp. In het laatste geval geef ik er mijn eigen draai aan of ik sjoemel door een Friday Five te kiezen uit de rij met onderwerpen die al geweest zijn voordat ik aanschoof.

Voor wie The Friday Five wilt lezen van andere bloggers :

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s