Boekenpost !

DSC_0214Boekenpost ! Het leuke van een paar dagen weg is weer thuiskomen en dan een leuke stapel post op de deurmat vinden!  Als echte boekennerd kan je mij niet gelukkiger maken met boekenpost!

Wat lag er deze week op de deurmat?

Uitgever Lannoo stuurde deze twee jeugdboeken die ik ga bespreken voor ‘Kinderboeken&Y.A’ en  mijn eigen blog. ” Alice in Wetenschapswonderland’ is geschreven door Carlo Frabetti en Wendy Panders:  Alice moet een opstel schrijven over natuurkunde, maar dat schiet niet op. Ze krijgt gelukkig hulp uit onverwachte hoek en als lezer ga je met Alice op reis, een reis door de wetenschap, en ontmoet je geleerden zoals Charles Darwin, Leonardo da Vinci en Galileo Galilei. Over zwaartekracht, lichtsnelheid, Newton en nog veel meer.  Als leek in de natuurkunde ben ik zeer benieuwd!

Het andere boek is ” Het geheim van de Malamander”  van Thomas Taylor. Een mooi hardcover kinderboek voor kinderen vanaf ongeveer 10 jaar. Het verhaal speelt zich af in het mysterieuze stadje Owee aan Zee. Hier woont Herbert Citroen. Herbert is gevonden-voorwerper. Hij probeert wat hij vindt bij de eigenaars te krijgen. Dit is niet altijd even makkelijk. Zeker niet als hij het meisje Violet vindt.  Haar ouders lijken verdwenen. Misschien heeft het zeemonster de malamander hiermee te maken?

DSC_0222 Van uitgeverij Ambo/Anthos mocht ik ook twee titels ontvangen. De eerste is een roman van Renée Kapitein met de titel ‘waarom we huizen bouwen’ . Het boek kwam origineel in een caravan verpakt ! Dit soort extraatjes maakt mij als lezer helemaal blij. Over een onverwachte ontmoeting die leidt tot misschien wel het bouwen van een (gezamelijk?) huis. ‘over volwassen dingen doen, het leven en de liefde’ staat er op de achterflap. Nou, kom maar op!

IMG_20200501_124455_165“Alibi’ van Denise Mina is het tweede boek wat ik ontving van Ambo/Anthos. Een heel ander genre namelijk een thriller. Het zou een duistere en superspannend verhaal moeten zijn waar ik al zeer verschillende meningen over heb gehoord dus ik ga deze zeker als eerste van de stapel lezen. In dit verhaal maken we kennis met Anna. Haar man gaat er vandoor met de kinderen en haar beste vriendin. Anna haar saaie leven is aan diggelen en ze zoekt in een truecrimepodcast over een vermoord gezin. Tot haar verbijstering blijkt ze een van de slachtoffers te kennen en gaat ze op onderzoek uit.

DSC_0229Uitgeverij Elikser stuurde mij een roman toe van Thomas Jiskoot met de titel ‘overplaatsing’. Het thema van het verhaal is : ‘ de zoektocht naar identiteit en de kracht van muziek’. Het is het debuut van deze auteur die Engels studeerde en werkt als redacteur en vertaler. Hoofdpersoon Stephan groeit op bij pleegouders. Als deze gearresteerd worden zorgt de oom van Stephan ervoor dat hij bij hem komt wonen maar na een aantal jaar laat hij hem in een jeugdinstelling plaatsen. daar krijgt Stephan interesse in muziek en het bouwen van muziekinstrumenten.  Een boek wat uit mijn comfortzone ligt maar vaak kan dat tot een mooie leesverrassing leiden.

IMG_20200501_135557_284Als kers op de taart ontving ik van uitgeverij Lemniscaat het boek ‘Marcelo en de echte wereld’ van Francisco X. Stork.  Het boek is niet meer leverbaar maar ik was getipt door iemand dat dit echt een aanrader was. Ik had een oproep op sociale media gedaan en Linda Bertens van Lemniscaat stuurde mij een berichtje dat er nog exemplaar op de uitgeverij lag die ik mocht hebben. Zo onwijs lief gebaar ! Ik kan niet wachten dit boek te gaan lezen !

Aankomende week ben ik nog lekker vrij en ga ik deze zes titels lezen. Heb jij er al een van gelezen en is het een aanrader ? Laat je mij dit dan weten ?

  • Alice in wetenschapswonderland  Frabetti&Panders         9789401461603
  • het geheim vd Malamander            Thomas Taylor              9789401462747
  • waarom mensen huizen bouwen   Renée Kapitein             9789026346873
  • alibi                                                          Denise Mina               9789026351020
  • overplaatsing                                       Thomas Jiskoot            9789463652230
  • Marcello en de echte wereld            Francisco X Stork        9789047702429

1 Comment

  1. Pingback: Wat ik las in april… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s