Wat ik las in april…

April was een drukke maand waar ik al blij was als ik een momentje kon pakken om te lezen. Vandaar mijn, in eerste instantie, bescheiden gelezen stapeltje van negen titels. Aan het einde van de maand gingen we onverwachts toch een paar dagen weg dus kon ik er nog een stapeltje aan toevoegen. Ook mocht ik weer een stapeltje boekenpost ontvangen waarvoor mijn  hartelijk dank aan onder andere uitgeverij Lemniscaat, uitgeverij Aspekt en uitgeverij Palmslag.

Ik heb genoten van het mooie boek  ‘ kom Atir kom‘ een historische roman over de komst van de eerste giraffe in Frankrijk in 1827, geschreven door Agnita de Ranitz. Een titel die ik van harte kan aanbevelen.

De boeken van uitgeverij Lemniscaat over ‘de bijzondere duif’ en ‘mijn eerste vogelboek’ zijn mooi vormgegeven en een prima aanvulling vanuit het fonds Lemnicaat Natuurlijk . De bijzondere duif vliegt langs allerlei vogels in de dierentuin en komt tot een bijzondere ontdekking. We ontmoeten zo veel verschillende vogels en in het vogelboek nog veel meer.

‘de konijnen kozen het hazenpad’ heeft niet alleen een leuke en uitnodigende titel en cover het is ook heerlijk om te lezen. Dierenarts Frank de Bont schrijft in korte verhalen over zijn praktijkervaringen en deelt dierenweetjes. Met hier en daar wat filosofie en de nodige humor. Als je van korte verhalen, dieren en humor houdt begin dan snel in deze bundel !

Wat ik las deze maand:

DSC_0213Wat ik las op mijn vakantie adres:

  • Emma Healey              ze is zoek
  • Beth Revis                     a world without you
  • Dianne Arentsen         Fort Enigma
  • Marc Roger                   de lessen van meneer Picquier
  • Pieter Koolwijk            Gozert
  • Lammy Vriesinga       vergiskind
  • David Lubar                 monsterpad
  • Hesna Al Ghaoui          de kracht van angst

“ze is zoek ” is al een wat oudere roman over een dementerende vrouw die er van overtuigd is dat haar vriendin is ‘verdwenen’ en op onderzoek uit gaat.  Dit boek kreeg ik van mijn zus en ik begrijp na het lezen haar enthousiasme over deze titel. Het leest heerlijk weg en doordat je de gedachtengang van de hoofdpersoon te lezen krijgt een wondere kijk in het hoofd van iemand met dementie.

“a world without you” is een Engelstalige y.a titel die mijn dochter drie jaar terug las en bleef aandringen dat ik die ook eens moest gaan lezen. Voor een ieder die houdt van y.a verhalen waarvan de hoofdpersonages mentale problemen hebben en hierdoor de wereld anders zien/beleven en hoe ze daarmee om gaan is dit een aanrader.

‘ monsterpad’ is een geweldig jeugdboek. Het zit vol ( zwarte) humor en gaat over een jongen die bij zijn excentrieke oom terecht komt. Deze oom wil iets uitvinden om de doden weer tot leven te brengen en als dat lukt en de zombies achter ze aan komen gan ze op een roadtrip waarbij ze onderweg vreemde snuiters tegenkomen.  Dit boek heb ik inmiddels al een paar keer gelezen en ik blijf het elke keer weer heerlijk te vinden om te lezen !

‘Fort Enigma’ las ik voor een aankomende blogtour , dus die recensie volgt nog net als van de andere nog niet genoemde titels.

DSC_0214Bij thuiskomst van mijn weekje weg lag er weer een heerlijk nieuwe stapel boekenpost op mij te wachten.   Benieuwd wat er tussen zat ? Klik dan hier om de titels te lezen die ik komende week ga lezen en later bespreken.

Al met al was  het , mede door mijn vakantieweekje, toch nog een aardig boeken-lees-maand geworden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s