“Ottilie en de drochtenjagers” Rhiannon Williams

ottilie9789025771461/2019

Rhiannon Williams, vertaling Sofia Engelsman, uitgeverij Gottmer

Ottilie en de drochtenjagers is het debuut van de  Australische Rhiannon Williams . Het is het eerste deel van een spannende en avontuurlijke trilogie met daarin Ottilie, een meisje van dertien jaar, in de hoofdrol

Ottilie Bolder, haar broertje Waldemar ( Wallie) en hun moeder Freddie wonen in een verlaten hol in Moerasland.   Ottilie gaat vaak met haar twee jaar jongere broertje op stap en ondanks de armoede weten ze zich best te redden. Op een dag komt Wallie echter niet thuis. Ottilie is bang dat hij ontvoerd is door de Lechlanders, bewoners van een wereld naast die van hun, die uit zijn op jonge kinderen. Althans volgens de verhalen die zij altijd heeft gehoord.  Ze komt er echter achter dat Wallie is ontvoerd door de drochtenjagers. De drochtenjagers is een organisatie die jaagt op wilde monsters (drochten) en ontvoeren jonge kinderen. De jongens worden opgeleid tot drochtenjager en om de grens tussen Moerasland en Lechland te beschermen. De meisjes werken in het kamp en doen onder andere opruim- en schoonmaakklusjes.  Om Wallie te bevrijden moet ze hem eerst vinden en  vermomd Ottilie zich als jongen en kan zo mee trainen en ongemerkt naar haar broer zoeken.

Wat een heerlijk avontuur !  De auteur weet een zeer mooie wereld te  schetsen vol bijzondere mensen en wezens. De omschrijvingen zijn beeldend en vloeiend waardoor je meteen in de wereld zit en kunt verdwijnen in dit spannende verhaal. Het is origineel en mysterieus maar er komen ook onderwerpen in voor die je in het dagelijkse wereld ook voorbij ziet komen. Bijvoorbeeld het stereotype ‘meisjes aan de opruim en jongens op jacht’. Ottilie bewijst toch maar mooi even dat meisjes net zo stoer kunnen zijn en zij weet haar mannetje wel te staan.

Ottilie is naast een stoere tante die alles voor haar broertje over heeft op sommige momenten ook super onzeker, wat niet raar is op deze puberleeftijd. Hierdoor kan het niet anders dan dat je een empathie voor deze jongedame hebt. Naast haar worden de andere karakters ook voldoende uitgediept en er komen mooie vriendschappen tot stand in het verhaal. Naast vriendschap komen er ook thema’s als heimwee, verdriet, houden van om een hoekje kijken.

Kortom een boek met veel inhoud maar daarnaast gewoon een geweldig avontuur waarin je verdwijnt en halsreikend uitkijkt naar het volgende deel !

Voor jongens en meiden vanaf negen jaar

 

1 Comment

  1. Pingback: Gelezen in januari …. | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s