Friday Five; boeken die ik in 2020 zeker wil lezen … ( en in dit jaar verschijnen)

20526280_1282566981870000_4898154008051541641_n Vorige week stond de Friday Five in het teken van vijf boeken die je in 2020 zeker wil lezen. Omdat het thema van vandaag met films te maken heeft borduur ik nog even verder op het thema van vorige week. Toen koos ik vijf boeken die al waren verschenen en nu kies ik vijf boeken die nog moeten verschijnen maar ik wel heel graag wil gaan lezen…

Dus Friday Five: vijf boeken die ik in 2020 zeker wil gaan lezen en dit jaar verschijnen… 

download (5)In januari verschijnt het thriller debuut van de IJslander Ragnar Jónasson bij uitgeverij AW Bruna.  In het noorden van Ijsland is een vissersplaatsje waar iedereen elkaar kent. Een jonge politieagent begint daar aan zijn eerste baan en wordt al snel geconfronteerd met een vermoorde jonge vrouw, een schrijver die de dood ontmoet en blijkt dat de dorpelingen toch niet echt te vertrouwen zijn…

20191222_133322 In februari verschijnt er een nieuwe feelgood van Nanda Roep, hoe leuk dat ik op de uitnodiging voor de boekpresentatie een quote van mijn recensie zag. Helaas kan ik niet de presentatie niet bijwonen maar ik ga het boek zeker lezen.

download (6)Frank Krake schreef eerder het  mooie verhaal de laatste getuige, over het leven van Wim Aloserij. Op een bijzondere wijze zette hij een biografie op papier waardoor je de hoofdpersoon wel in je hart moest sluiten. Nu ik zag dat er een nieuw boek van zijn hand verschijnt in februari heb ik deze titel meteen opgeschreven. Het onderwerp ( meisje in sekte) spreekt al snel tot de verbeelding en ik heb ook veel boeken (fictie en nonfictie) hierover gelezen. Dus ik ben zeer benieuwd.

download (4)Cindy Hoetmer weet alledaags situaties met veel humor, melancholie en liefde te beschrijven en dit gaan we lezen in deze bundel.  Met zo’n insteek , een leuke titel en uiteraard mijn favoriete dier op de cover maakt het een boek die ik zeker wil gaan lezen…  Ook deze verschijnt in februari en wel bij uitgeverij Meulenhoff.

8722-5_Harrewijn_Stroopwafelshop_Fin@1.indd Astrid Harrewijn heeft een vlotte vertelstijl en de boeken die ik van haar las daar vloog ik door heen en vooral de nodige humor maakt het dat je met een glimlach de ene na de andere pagina omslaat.  Begin januari verscheen van haar ‘de stroopwafelshop’ bij uitgeverij de Boekerij. In dit boek gaat de hoofdpersonage een uitdaging aan om zoveel mogelijk winst te maken met een koffietentje waar vers gebakken stroopwafels worden gebakken. De hoofdprijs is honderdduizend euro. Zeer ondoordacht heeft ze ja gezegd en gaat ze het avontuur aan in New York waar ze uiteraard in een zeer teleurstellende situatie terecht komt. Dat moet voor de lezer natuurlijk alleen maar leuk zijn om te lezen.

 

Gezien dat er dagelijks boeken uitkomen en deze boeken allemaal in de eerste paar weken van het jaar moeten verschijnen zou je dit item bijna maandelijks kunnen plaatsen ( wat ik niet ga doen hoor… ).  Is er een boek wat dit kwartaal verschijnt waarvoor jij naar de boekwinkel wilt snellen?

Hieronder vind je de blogs die ook mee doen met Friday Five:

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s