“mijn grote oceaan” Katrin Wiehle

mijn grote oceaan cover9789089673107/2019

Katrin Wiehle, vertaling Berd Ruttenberg, uitgeverij Hoogland & van Klaveren

“Mijn grote oceaan” is een mooi kijk- en beleef boek met mooie platen van Katrin Wiehle. Het is een hard kartonboek en valt op door zijn grote formaat (339 x 260 x 13 mm) en dat het een 100 procent natuurboek is.  Het is gedrukt met ecologische inkt op 100 procent kringlooppapier.

Als je het boek openslaat zie je een flink aantal vissen die je verder in het boek op kunt zoeken. Op elke pagina staat een korte zin waardoor je leest in welk stuk van de oceaan we zijn en zien we de vissen die daar leven. Bekende en minder bekende oceaan-bewoners zwemmen voorbij. Op de laatste pagina vindt je een aantal vissen die iets bijzonders kunnen en zijn. Die kan je dan ook weer op gaan zoeken in het boek.

Je kunt naast het zoeken ( en vinden ) van de dieren ook leren waar ze wonen, je kunt het gebruiken als tel en doe boek of om verhalen te verzinnen bij al deze bijzondere dieren.

Het is belangrijk dat kinderen bewust worden gemaakt van onze mooie natuur en daar kan je niet vroeg genoeg mee beginnen. Door hierbij dit boek te gebruiken kan je spelenderwijs vertellen over de vissen in de zee en genieten van de mooie platen.  Door het warme kleurgebruik en duidelijke illustraties zijn de illustraties toch vrij rustig ondanks dat er veel te zien is.  Een boek om nooit genoeg van te krijgen.

mijn grote oceaan sterrenIk besprak dit boek ook voor Kinderboeken&Y.A en gaf het daar vier sterren

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s