Friday Five; boeken die ik in 2020 zeker wil lezen … ( en al zijn verschenen)

20526280_1282566981870000_4898154008051541641_n De Friday Five van vandaag staat in het teken van boeken die ik in 2020 zeker wil gaan lezen. Daar het onderwerp van volgende week ( films die ik in 2020 wil gaan zien) niet iets is waar ik mijzelf in wil verdiepen heb ik het opgesplitst.  Namelijk in vandaag vijf boeken die al zijn verschenen die ik nog wil gaan lezen en volgende week vijf boeken die in 2020 gaan verschijnen en ik graag wil gaan lezen.  Voordeel van deze splitsing is dat ik uiteraard in plaats van vijf titels er nu 10 kan gaan benoemen en dat is voor iemand die niet zo van het kiezen is en alles leest wat ze voor haar neus krijgt natuurlijk wel zo prettig…

Dus Friday five:  vijf al verschenen titels die ik in 2020 wil gaan lezen… 

volle kracht Het tweede deel van de dames die we in “volle bloei” voor het eerst mochten ontmoeten en nu samen op reis gaan, in een camper, door Canada. Dat is vragen om de nodige humoristische situaties. Het boek ligt al een aantal weken op mijn ‘te-lezen-stapel’ en schreeuwt om gelezen te worden.

download (8)Een andere titel die al een tijdje op mijn ‘nog-te-lezen-stapel’ ligt is ‘Soms lieg ik’ van Alice Feeney.  Deze thriller spreekt mij zeker aan maar op de een of andere manier gaan mijn recensie boeken voor en blijft deze liggen. Nu wel direct onder ‘volle kracht’ dus wie weet gaat het deze maand nog lukken.

bizar Sjoerd Kuyper bracht vorig jaar het boek ‘Bizar’ uit en dit kinderboek staat nog op mijn lijstje. Mede door een interview met hem wat ik een aantal weken terug las ben ik nog nieuwsgieriger naar deze titel geworden.  De hoofdfiguur Sallie is een meisje van 13 en leeft al 10 jaar met haar neus in de boeken. Van een arts mag ze 3 maanden niet lezen en ze moet na gaan denken over wat ze ziet, hoort en meemaakt en dit opschrijven. Dit gaat een wel heel bijzonder dagboek worden..

download (2) Deze zou ik graag willen lezen omdat ik er gewoon veel over heb gehoord en gelezen en wie het las was enthousiast. En een nieuwe geschiedenis van de mens, dat klinkt zo slecht nog niet..

download (1) Van Ali Benjamin las ik eerder Suzy en de kwallen, die ik besprak voor Boekenbijlage. De prettige vertelstijl herinner ik mij nog wel en bij het zien van zo’n cover en het lezen van de achterflap moet ik deze ook gewoon lezen… Caitlyn is nieuwe in een kleine klas waarvan de kinderen elkaar al jaren kennen. Paulie, de grappenmaker uit de klas is verdwenen. De klas moet een nieuwe grappenmaker en ze organiseren daarvoor een wedstrijd. Caitlyn is de enige die een objectieve winnaar aan kan wijzen maar daarvoor moet ze wel op zoek naar wat voor persoon die Paulie wel niet was..

De bovenste twee ga ik zeker lezen want die liggen boven op mijn stapel. De andere drie heb ik bij het schrijven van dit stukje (nog) niet aangeschaft.  Degene die mijn blog volgen weten dat ik vaker het voornemen heb op die enorme berg aangeschafte boeken te lijf te gaan. Misschien moet ik elke maand een boek ter hand nemen die er al ligt ( en geen recensie exemplaar is ), wie weet komen we dan ergens…

Welk boek, wat je vorig  jaar kocht of kreeg, moet je nog lezen en wil je dit jaar gaan lezen?

 

 

 

 

2 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s