het beste van 2019…..fantasy, science fiction, horror en griezelverhalen

Horror, griezel en fantasy zijn genres die ik graag lees.  Helaas dit jaar niet veel van gelezen. Wel een aantal fantasy boeken die eerder onder y.a of jeugd vallen. Als is het lijntje soms dun tussen deze genres of leeftijdcategorieën. Daar ga ik mij dan ook niet aan wagen…

Eerst maar eens drie titels die niet in mijn top lijstje zullen verschijnen…

Waar ik mij wel aan waagde was het boek de denkbeeldige vriend  van Stephen Chbosky en dit werd toch wel de tegenvaller van het jaar voor mij.  Het boek was voor het mooie te dik waardoor het niet lekker vast hield maar als het verhaal je dan nog kan boeien dan neem je dat voor lief. En dat deed het mij ook niet. Nou ja niet echt. Ik had er meer van verwacht. Goede marketing dat wel maar als je iets weg zet als de horror van het jaar zijn bij mij de verwachtingen hoog… en die werden niet waar gemaakt. 9789400510319-1566969767Stephen Chbosky is filmregisseur en dat merk je aan het verhaal. Het zou een prima filmscript zijn. Soms waren de omschrijvingen zo lang dat het toch al niet zo vlotte tempo nog langzamer wordt. En dan is meer dan 777 pagina’s behoorlijk lang worstelen..  Nee, geen boek voor mij…

Ook Dolores Dolly Poppedijn  het cadeauboekje van Thomas Oldeheuvelt kon mij niet bekoren. Hiervan heb ik niet eens de moeite genomen het te bespreken op mijn blog.

3367904991-HetNieuweLegioenVLRHet nieuwe legioen  van Wouter Brink is het eerste deel van een fantasy reeks. Ook hier verzandt de auteur in veel herhalingen en is soms zo uitvoerig in zijn omschrijvingen zodat je teveel afleiding krijgt voor het totale verhaal. Ik hoop dat hij dit in het tweede deel minder zal gaan doen want het verhaal zelf heeft wel potentie.

De toppers van 2019….

57251247_2432170306829279_1983348779838865408_o1000 nachten het was lang wachten met de nodige teasers op Facebook maar daar was eindelijk het verhaal van Madame LaSoeur en het was het wachten waard.  Sophia Drenth weet de lezer weer te verrassen en het wordt toch eens hoog tijd dat heel Nederland de boeken van haar eens gaat ontdekken !

a99dd6322a0e767f2e965863bf1bbbf04cc98c41Donkere herinneringen is een bundel met korte verhalen allen voorzien van een introductie van de schrijver die verwijst naar een eigen ervaring of herinnering. Dit geeft de verhalen een extraatje die je als lezer net even meer kriebels geeft dan anders. Heerlijk om in de wereld van J. Sharpe te mogen verdwalen..

download Martijn Adelmund en Maarten de Wolff brachten een bijzonder mooi boek uit. Ik had er lang naar uit gekeken en toen ik het eindelijk had bleek het zoveel meer dan een boek, dan een verhaal. Ik kan dit ook niet in een specifiek genre wegzetten en wil dat ook eigenlijk niet. ..DeWolffs Bestiarium een must voor elke boekennerd, verhalenliefhebber en boekenverzamelaar!

Welke titel zou jij tippen ?

Gelezen in 2019:

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s