Het beste van 2019…… prentenboeken

Wat mocht ik in 2019 mooie prentenboeken lezen !  Ik voel mij erg bevoorrecht dat ik samen met andere bloggers op de site Kinderboeken en y.a.  van Nienke Pool mijn bijdrage mag leveren. Deze site is gekoppeld aan een grote facebookgroep. Hou je van kinderboeken?  Dan moet je zeker lid worden van deze groep !

Wil je mijn recensies lezen van deze titels, kijk dan in de lijst hieronder en klik op de titel

Ik maakte kennis met een nieuwe uitgeverij Tiptoe print waarvan ik Ploef, Goeiemorgen beste buur en Teddybeer Flora mocht lezen en bespreken.  Een drietal bijzonder mooie prentenboeken, totaal verschillend in vormgeving, onderwerp en uitvoering maar alle drie een juweeltje op zijn eigen vlak.

Ik las twee prentenboeken met als thema rouwverwerking.  Een thema wat gelukkig steeds vaker voorkomt en een mooie leidraad kan zijn om kinderen te kunnen steunen in een moeilijke tijd. Dit waren deze twee:

prinses-kroon-cover-240x300 Verder heb ik genoten van ‘de prinses die haar kroontje kwijtraakte’ . Mark van Dijk heeft als basis een verhaal van zijn vijfjarige dochtertje gebruikt en het geheel is voorzien van de geweldige illustraties van Arthur Rackham. Een boek om blij van te worden!

hen engelien coverHen Engelien  is een lekkere eigenwijze kippen-dame die op haar gemakje met de bus naar de grote stad gaat. De boer heeft dat niet helemaal in de gaten en is alleen maar bezig met het raadsel waar Engelien haar eieren heeft gelegd. Dit alles zowel in het Gronings als in het Nederlands, als heus lied. ( check you tube voor de muzikale uitvoering).

kindervleesfabriekde kindervleesfabriek  springt er tussen uit vanwege zijn formaat ( okay niet op de foto maar wel in het echt) en de oranje /zwarte kleuren. Het verhaal gaat over Korneel, Korneel-ik-eet-niet-veel. Alles wat zijn moeder van eten voor zijn neus zet mankeert wat aan (volgens Korneel). Het is vies, het stinkt, het ziet er raar uit. Zijn moeder wordt er moedeloos van en dreigt Korneel weg te sturen naar de kindervleesfabriek. Die fabriek staat bij Korneel in de straat en elke dag komen er wel pakketjes aan. Zouden daar echt kinderen in zitten die niets eten? Korneel gaat op onderzoek uit.

Eigenlijk kan ik bijna elk prentenboek wat ik las wel even voorbij laten komen. Ik heb een zwak voor prentenboeken en elk prentenboek heeft wel iets waardoor het uniek, bijzonder of apart is.

Deze prentenboeken mocht ik dit jaar lezen:

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s