Het beste van 2019…… non fictie, mens, maatschappij & gezondheid

Van sommige genres heb ik niet veel gelezen. Sommige boeken laten zich niet echt in een genre vangen…  en moet je dat ook willen…  De volgende titels heb ik onder dit kopje weggezet. In totaal 23 titels,   Forever 27 en statiegeld voor mijn moeder zijn hierbij de twee non fictie titels die niet  onder het kopje gezondheid vallen.  Maar beiden zijn boeken die een stuk geschiedenis vertellen die ik zeker niet had willen missen.

Forever-27-Cover-2D statiegeld

Ik lees redelijk veel boeken in het genre mens& maatschappij en gezondheid. Ook veel romans met dit soort onderwerpen. Het is voor mij ook vaak werkgerelateerd waardoor ik hier mijn interesse in heb en op persoonlijk vlak heb ik met autisme in de familie te maken waardoor ik hier veel over ben gaan lezen. In mijn top drie lijstje dan ook het boek :

Maarjezieterhelemaalnietautistischuit3DMaar je ziet er helemaal niet autistisch uit van Bianca Toeps . In mijn zoektocht naar makkelijk toegankelijke boeken over autisme is dit echt een topper. Door een kijkje in haar eigen leven te geven  zullen jonge meiden veel raakvlakken herkennen en zuchten dat ze niet alleen staan.

doe niet zo moeilijk Het zal niemand verbazen dat doe niet zo moeilijk  van Frank van Marwijk in mijn top drie van 2019 staat. Vooral door mijn werk in de gezondheidszorg met daarnaast mijn studie en alle drukte van mijn gezin en familie daarbij ( en de diagnose autisme in de familie) heb ik maar al te goed doorgekregen dat je inderdaad niet zo moeilijk moet doen. Het maakt het leven een stuk simpeler. Eenvoudiger wil ik niet zeggen maar door eens wat vaker te proberen te relativeren kom je een heel eind.

9200000102508443 leef meer als een luiaard van Tim Collins is een mooie afsluiter van het jaar en eigenlijk een top start voor 2020… Laat je niet gek maken, doet de luiaard ook niet. De luiaard houdt ons drukke mensen een  spiegel voor en je hoeft echt niet ondersteboven in de boom te gaan hangen om het toch wel een beetje met hem eens te zijn…

 

Hieronder de titels die ik las (klik op de titel voor de recensie):

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s