” chaotische goden; de queeste van Virgo” Maz Evans

chaotische goden deel 2.jpg9789463850018/2019

Maz Evans, illustrator Aleksei Bitskoff , vertaling Nan Lenders, uitgeverij Billy Bones

Mary Alice Evans is een Engelse auteur en laat zien dat ze met dit boek ‘chaotische goden’ een fantastische verteller is.  Het boek behoort tot de top vijf beste kinderboeken van Waterstones 2018 en in Engeland zijn er inmiddels al meerdere delen verschenen. Deel 1 “de ontsnapping van Thanatos” heb ik met veel plezier mogen lezen en bespreken voor Kinderboeken en gaf het daar vijf sterren. Ik keek behoorlijk uit naar het vervolg want het eerste deel had wel een heel erge cliffhanger, een grote klap op de deur en natuurlijk krijg je net niet te weten wie er voor de deur staat…

Je moet het eerste deel gelezen te hebben om volop te kunnen genieten van deel twee. Beiden boeken zijn geen straf dus ga lekker van start!  Ik zal proberen zo spoiler vrij te blijven in deze recensie. Hoofdfiguur Elliot heeft het eerste boek al flinke problemen en heeft aan het einde van dat boek een behoorlijk andere thuissituatie gekregen. Er zijn behoorlijk wat gasten in huis die hem proberen te helpen met het huishouden, het werk op de boerderij en de zorg voor zijn moeder.  Op school gaat het echter nog steeds niet goed en een van de leerkrachten probeert samen te spannen met een ‘oude vijand’ van Elliot om hem en zijn moeder uit hun woning te krijgen.  Zijn moeder is nog steeds verward en het lijkt steeds erger te worden. Elliot doet zijn best maar kan zich daar ook behoorlijk aan ergeren. Wat niet zo gek is voor een jongen van zijn leeftijd.  Ondertussen wil Virgo, een van zijn gasten,  ( sorry spoiler)  haar onsterfelijkheid terug en moet dus een ware queeste gaan uitvoeren.  Uiteraard komt de slechterik uit boek 1 : Thanatos weer om de hoek kijken die met hulp van zijn eigen moeder Elliot een loer wilt draaien.

Genoten van deel een kon ik in deel twee hier heerlijk mee verder gaan. Door echte Goden te gebruiken en verhalen uit de mythologie spreekt dit boek mij zeer aan. Alles wel met enorme humor en grappige situaties. Je vliegt door het boek heen. Achterin het boek vind je nog een lijstje met personages en voorwerpen. Misschien handiger om dat voorin te zetten als opfrissertje maar kniesoor die daar op let.  Er zouden wat meer illustraties in mogen maar ook dat is geen must omdat het verhaal al voor zichzelf spreekt. Wel had ik verwacht dat de auteur zou starten waar het eerste boek was gestopt. Want wie stond er nu voor de deur?  Aan de andere kant is dit juist een leuke rode draad geworden omdat er iemand is die absoluut niet herinnerd wilt worden aan die dag en die persoon die voor die deur stond. Dit geeft de nodige reacties en houdt je lekker nieuwsgierig. Ik kan niet anders zeggen dan dat je dit boek gewoon moet lezen !

Waar je bij een meerdere delen vaak ziet dat het tweede deel een beetje instort en niet het niveau van het begin haalt van de serie is het bij dit verhaal gelukt om het niveau hoog te houden. Leuk, origineel en met een behoorlijk tempo heb je een verhaal voor je wat smaakt naar meer. En gelukkig komt er meer…  ( Ik kan alvast niet wachten).

Ideaal voor lezers die houden van avontuur vanaf de bovenbouw van de basisschool.

Met dank aan uitgeverij Billy Bones voor het recensie exemplaar

 

 

1 Comment

  1. Pingback: December wrap up… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s