” roomservice” Maren Stoffels

roomservice9789025877484/2019

Maren Stoffels, uitgeverij Leopold

Maren Stoffels schreef onder andere Frightnight en Escaperoom , twee titels die ik zeker de moeite waard vond om te lezen.  Ze hebben een originelere insteek dan de gemiddelde jeugdthriller en alleen de covers maken dat je het boek wilt gaan lezen. Ook bij deze cover wordt je verbeelding alweer aan het werk gezet. Een silhouet tegen een rokerige achtergrond en ondanks de ballon ziet het er verre van feestelijk uit.  De achterflap laat weten dat vier vrienden een verjaardag gaan vieren in een luxe hotel wat omslaat in een nachtmerrie, kom maar op !

Fender, Lucas en Kate zijn een hechte vriendengroep waar Linne later bij aan is gesloten. Althans Linne heeft het idee dat Fender haar niet accepteert en haar er liever niet bij heeft. Kate daarin tegen ziet haar als haar beste vriendin en wil dat ze met zijn vieren haar verjaardag gaan vieren in een superluxe hotel. Haar vader heeft daar een bedrijfsfeest en twee kamers voor ze geboekt.  Het wordt zeker een verjaardag om niet te vergeten maar dan wel op een macabere manier.

Het perspectief wissel tussen Fender en Linne. En af en toe een korte hersenkronkel van de dader.  Voordat de vier het weekend weggaat ontvangt Fender een brief waar hij de kriebels van krijgt. Ook in het hotel ontvangt hij berichten. Het zijn berichten over iemand uit het verleden. Iemand die bij de oorspronkelijke vriendenclub van vier hoorde. Op de plek waar Linne nu is.  Via de roomservice ( de titel is prima gekozen) ontvangen ze berichten, later opdrachten en dan blijkt dat dit spelletje gespeeld wordt omdat er iemand uit is op wraak.

De auteur weet de spanning goed op te bouwen en het blijft lang onduidelijk wat er gebeurd is een jaar geleden en met wie. Nog langer blijft het onduidelijk wie de roomservice verleent en waarom. De personages moeten een behoorlijke puzzel oplossen en proberen hun belager een stap voor te blijven wat bijzonder slecht lukt. Dat laatste is voor de lezer natuurlijk wel zo prettig. Hierdoor is er een prima spanningsboog die je lekker door laat lezen. De plottwist aan het einde voelde ik een beetje aankomen maar zal zeker menig lezer verrassen.

Hoewel ik het niet op-het-puntje-van-mijn-stoel- zittend-zo-spannend-boek vond heb ik het wel met plezier gelezen. Het zit zeker in mijn rijtje beste jeugdthrillers van dit jaar.

1 Comment

  1. Pingback: het beste van 2019…..kinder- en jeugdboeken, y.a. | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s