Happy Halloween met de boeken van Tom Thys !

Het is jullie vast niet ontgaan dat Halloween toch wel een van mijn favoriete feestdagen is!  Ik kan nu wel weer een item plaatsen over wat Halloween is of over Halloween boeken maar ik dacht laat ik nu eens een schrijver in het zonnetje zetten ( of eigenlijk in het schijnsel van de volle maan) die gewoon lekker gruwelijke verhalen schrijft.

Tom Thys (1983) is geboren in Antwerpen en al vanaf kind gefascineerd in het bovennatuurlijke, de duistere kant van de mens en angst.  Thema’s die in elk verhaal van hem wel terugkomen.  Hij verslond horrorfilms en ging als recensent over de films schrijven. Na een tijdje begon hij korte verhalen te schrijven.

In 2014 verscheen “volmaakt monster“, een bundel met een mooie cover die mij meteen nieuwsgierig maakte.  In 2016 was daar ” Diabolik“ook dit was weer gruwelijk genieten.  Was het in “volmaakt monster” het magisch realisme de boventoon voerde, in de tweede bundel was de boel wat groffer, meer seks, misbruik en geweld. In 2018 was daar “lijkenkrabber”, verval, misvorming, ziekte, droomwerelden en duistere verlangens.  De duistere kanten van Antwerpen en de personages komen naar voren.  Het zijn wel verhalen voor de liefhebber en niet voor watjes want die zullen het denk te grotesk vinden.

Begin dit jaar verscheen ‘de gruweltoren”  dit keer een jeugdboek. Een groep kinderen mogen een workshop griezelverhalen schrijven  gaan doen bij een echte griezelboekenschrijver, die uiteraard in een gruweltoren woont.  Toen ik jong was had je geen enge horror-achtige boeken en las ik al vrij snel Stephen King bij gebrek aan wat anders. Met dit boek is er een gat gevuld in kinderboekenland. Thys gaat door waar Paul van Loon ophoudt. .. en hopelijk volgt er meer…

Happy Hallows !

ps. wat is jouw favoriete horror/griezel verhaal?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s