” high class date ” Vera Stupenea

high class date9789463387156/2019

Vera Stupenea, uitgeverij Aspekt

Vera Stupenea (1973) geboren in Siberië, Rusland, groeide op in Moldavië. Ze heeft na haar gymnasiumopleiding een universitaire opleiding gevolgd in moderen vreemde talen. Ze ging werken bij de Verenigde Naties en kreeg een jaar later een studiebeurs om in Nederland te gaan studeren. Na het voltooien van haar doctorandus opleiding werd ze docent Engels.  Ze begon met het schrijven van Engelse lesboeken en inmiddels is zij auteur van ruim 50 educatieve boeken. Haar debuut als fictie-auteur maakte ze met  “moord om de hoek” . Dit is haar tweede thriller.

Rechercheur Pieter Gravemaker krijgt te maken met de vermissing van de jonge en aantrekkelijke Veronica Pauw. Deze dame is voor het laatst gezien bij ‘High class Dating’, een relatiebemiddelingsbureau voor welgestelden.  Robert van Dijk, begeerd vrijgezel en klant bij dit bureau, wordt al snel beschouwd als verdachte. Maar ook de eigenaresse van High Class Dating, Beate van Wassenaer, en de advocaat die naast haar bedrijf kantoor houdt, worden door de politie onderzocht.  Ondertussen vindt de politie een aantal vrouwenlichamen in een weiland en deze vrouwen blijken in contact geweest te zijn met het dating bureau.  De vriendin van Veronica, die de vermissing heeft aangegeven bij de politie, vindt het speurwerk te lang duren en besluit zichzelf in te schrijven bij het dating bureau waardoor de zaak een andere wending krijgt.

In het eerste hoofdstuk worden twee personages geïntroduceerd op een manier wat later in het boek van belang blijkt te zijn. Dit zijn de eigenaresse van het Dating bureau en de advocaat die er naast zijn praktijk heeft. Dit is echter een beetje onhandig gedaan waardoor ik toch een klein beetje in moest leveren op de spanningsbeleving.  Ik zit dan namelijk toch te wachten wanneer het in het verhaal gaat passen. Dit is echter de enige kanttekening op het boek. Voor de rest past het verhaal prima in elkaar.

Deze thriller kan in het rijtje ‘lekker leesbare thrillers’ .  Houd je bijvoorbeeld van de verhalen van Linda van Rijn, Suzanne Vermeer en Kiki van Dijk, zal je deze ook zeker met plezier lezen. De karakters worden niet al teveel uitgediept maar dat moet je ook niet verwachten van het verhaal en is eigenlijk ook niet nodig.

Vlotte verteltrant, dus lekker tempo,  goede opbouw met voldoende spanning en een vleugje erotiek.  Kortom genoeg ingrediënten om een paar uur leesplezier te hebben.

 

Met dank aan uitgeverij Aspekt voor het recensie exemplaar, de afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s