“roze sokken ” Maarten van Bommel & Ilse Panis

download (8).jpg9789463387132/2019 uitgeverij Aspekt

 

Maarten van Bommel ( 1962)  is jurist en schrijver. Zijn eerste boek verscheen in 2011 en hij schrijft zowel fictie als non-fictie, romans, thrillers en historische verhalen.  Voor roze sokken  ging hij een samenwerking aan met Ilse Panis.

De cover geeft een bepaalde knusse maar toch ook beklemmende huiselijkheid weer en dit samen met de titel maakt nieuwsgierig. Na het lezen van de tekst op de achterzijde wist ik dat ik dit boek wel wilde lezen.

Het boek gaat van start als Isa zich, uitgeput, naar een feestje sleept van een zakenrelatie. Ze kent er niemand en net als ze zich aan het bedenken is wat ze er in hemelsnaam doet botst ze tegen Victor op. Victor is een vriend van vroeger die tegenwoordig privédetective is (iets wat later in het verhaal wel van pas komt). Ze raken aan de praat en belanden in bed. Als Viktor de volgende dag ontwaakt en weg gaat vraagt hij iets minder subtiel ” zie je Ollie nog wel eens? “. Door deze vraag komt Isa weer in het verleden terecht en beleeft ze de rollercoaster van emoties opnieuw en wil ze niets liever dan het verleden verwerken en er punt achter te zetten.

Als lezer wordt je ook meegenomen naar dit verleden. Je leert Isa en Victor beter kennen en al snel ontdek je wie Ollie is, wat de relatie is tussen hem en Isa én wat er na een vreselijk ongeval is gebeurd, met Ollie, met Isa en met hun relatie. Met name de problemen en gevolgen zijn goed, en soms herkenbaar, uitgewerkt. Je krijgt zelfs begrip voor de meest vervelende karakters omdat iedereen zijn eigen rouwproces heeft waar hij/zij doorheen moet gaan.

Een heerlijk boek! De auteurs weten je mee te nemen in een verhaal boordevol verschillende emoties : boosheid, verdriet, liefde, vertrouwen, afkeer, geluk, noem een emotie en je vindt het er in terug.  Ik weet niet of er een schrijfverdeling is geweest want het verhaal loopt lekker en leest zeer prettig. Hierdoor heb je niet het gevoel met twee auteurs te maken te hebben. Het zit goed in elkaar, prima opbouw en het verhaal besluipt je gewoon terwijl je het leest. Toen ik het dicht sloeg bedacht ik dat dit nu een roman is die een groot publiek verdient.  Lekker leesbaar maar zeker met inhoud.

 

Met dank aan uitgeverij Aspekt voor het recensie exemplaar, de afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

 

 

 

 

 

 

2 Comments

  1. Pingback: Wrap up september | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s