Friday Five : vijf gesigneerde boeken

Een dagje te laat voor een Friday Five maar gezien het onderwerp , en dat ik nu even tijd heb toch even mijn boekenkast doorgespit… Ik wist wel welke boeken ik voorbij wilde laten komen dus dat scheelde met zoeken.

Photo Collage Maker_0NJqnQ Sjef van Bommel,  Ik ben niet kwijt, 9789044622171, uitgeverij Prometheus

Eén van de eerste gesigneerde boeken die ik ontving na het bijwonen van een lezing van een bijzonder mens over een bijzonder mens. Over zijn ervaringen als mantelzorger voor zijn partner met dementie. Geraakt door het verhaal. Ik was nog bezig met mijn studie voor Verzorgende IG en was onder de indruk. Zelfs nog kunnen regelen dat hij zijn verhaal ook op mijn school te komen doen. Een boek over FTD (fronto temporale dementie) en mantelzorg, een must voor een ieder die hiermee van doen heeft.

Photo Collage Maker_O7waxBAnthonie Holslag, een bloedovergoten dageraad, 9789490767822, uitgeverij zilverspoor

Een leuke quote met signatuur. Ik draag onze auteurs van Nederlandse bodem een groot hart toe. Er is zoveel moois , zeker op gebied van horror, fantasy en gruwelverhalen. Een genre waaruit onze auteurs uitblinken en zeker meer aandacht verdienen.

Photo Collage Maker_6h4orVJasper Polane, Wolvinnen van Otrostaadt, 9789492099150, uitgeverij Quasis

De onzichtbare maalstroom is een geweldige serie waar je als lezer echt in wordt meegezogen. Ik mocht ze lezen en bespreken en hoewel ik geen serie mens ben keek ik bij deze uit naar een volgend deel om vervolgens eerst de eerdere delen weer te lezen om mijzelf te verliezen in het verhaal. En hoe fijn is het als je tijdens het herlezen je toch weer kunt genieten van het verhaal.  Nog leuker is om als blogger dan een klein bedankje te lezen in de boodschap van de auteur. Maar zoals ik altijd zeg: een mooi  verhaal verdient een mooie beoordeling, dat is niet mijn verdienste.

Photo Collage Maker_vLf8FvSophia Drenth, 1000 nachten, een Bloedwetten-bronvertelling, 9789082991604, uitgeverij Staaldruk

Sophia Drenth heeft met Bloedwetten bewezen dat zij blijft verrassen en dat functionele gruwel bestaat. Het zijn heerlijke boeken en gelukkig heeft ze naast de Bloedwetten nu de bronvertellingen, waarbij telkens een andere figuur uit het verhaal zijn /haar eigen spotlight krijgt. Het enige nadeel is dat het zo lekker leest waardoor je het verhaal te snel uit hebt. Gelukkig houdt ze ons op de hoogte van alle perikelen rondom haar karakters via sociale media.  Haar boeken en onze jaarlijkse knuffel op Castlefest hebben een speciale plek in het hart van deze booknerd

Photo Collage Maker_4HxAS8 (1)Frank van Marwijk, doe niet zo moeilijk, 9789461263292, uitgeverij Haystack

De kunst van het relativeren, wie wil dat nu niet. Zelf heb ik gemerkt dat het soms pure noodzaak is en als je het een beetje onder de knie hebt alles een stukje makkelijker gaat. Hoe mooi vond ik de boodschap in dit boek. Even getwijfeld of ik het wilde delen omdat het natuurlijk heel persoonlijk is. Maar omdat ik het zo lief vond en het mij op dat moment het compliment mij een mooie opsteker gaf én dat ik het een top boek vind dat weer even onder de aandacht mag komen toch gedaan.

Wat is jouw favoriet als het gaat om gesigneerd  boek?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s