Kinderboekenweekgeschenk 2019 “Haaientanden ” Anna Woltz

download9789059654983/2019

Anna Woltz, uitgave van CPNB, kinderboekenweekgeschenk 2019

Gisteren ging de kinderboekenweek 2019 van start en zoals elk jaar is er het kinderboekenweekgeschenk. Een boekje wat je gratis krijgt bij aankoop van €10,– aan boeken.  Het thema dit jaar is reizen en daar sluit dit boekje mooi bij aan.

Dit jaar is dit  Haaientanden geschreven door Anna Woltz.  Anna Woltz schreef op haar vijftiende columns voor de Volkskrant over haar leven op school. In 2002 kwam haar eerste kinderboek uit ( alles kookt over). Ze studeerde geschiedenis en werd fulltime schrijfster en heeft ondertussen al meer dan 22 boeken geschreven. Veel ervan zijn vertaald en ze won verschillende prijzen.  Zo is honderd uur nacht bekroond met de Nienke van Hichtum-prijs en ontving ze voor  Gips de Gouden Griffel 2016.

In Haaientanden heeft Atlanta, een meisje van elf, een waanzinnig plan: ze wil in 24 uur rond het IJsselmeer fietsen. Voor haar de belangrijkste tocht van haar leven en ze gaat van start met twaalf boterhammen, vier bananen, een nachtbeugel en kerstverlichting. Opgeven is geen optie ook al gaat alles mis. Het begint al als ze keihard tegen de fiets van Finley knalt. Finley is even oud als Atlanta, is vrolijk en mysterieus en ook weggelopen van huis. Alleen hij heeft niets bij zich behalve twee haaientanden. Heeft Atlanta nu pech of brengen de haaientanden ( of Finley) geluk.

Ik heb een aantal boeken van Anna Woltz gelezen en ik kan genieten van haar schrijfstijl.  Ze weet soms zware onderwerpen toch met een dosis luchtigheid te brengen waardoor het verhaal niet zwaar wordt maar de boodschap wel overkomt. Ook hier is de reden van de reis van Atlanta maar ook van het weglopen van Finley niet niets. Maar door de manier van reageren van de personages met elkaar met de nodige humor leest het lekker weg en heb je begrip voor hun acties. Als lezer krijg je langzaam de reden te weten en leef je mee tot de laatste pagina.  Door deze opbouw in het verhaal blijf je geboeid en door het prima verteltempo lees je er snel doorheen.

De kinderboekenweekgeschenken mogen maar een bepaald aantal pagina’s bevatten en het is dus knap als je in die beperking een volwaardig verhaal neer kunt zetten met een goed einde. Dat is Anna Woltz zeker gelukt. Een aanrader en winst voor op je boekenplank.

download

 

De informatie en de afbeeldingen komen van de site over de Kinderboekenweek hier vind je alle informatie over dit initiatief, activiteiten, de prijswinnaars van de Penselen en Griffels en nog veel meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s