“Boemel’s sprookjes” Angie Franssen

de drie biggetjes isbn 9781092691253  roodkapje isbn 9781092103978 Angie Franssen BlueSkyart

Angie Franssen heeft de Boemel boekjes uitgebracht. Een gevarieerde serie van boekjes voor de allerjongste lezertjes. De boekjes hebben als kenmerk de vrolijke kleuren en een basisvorm waaruit de verhaalfiguurtjes zijn ontstaan. Door deze basisvorm zie je meteen dat je een boekje te pakken hebt uit de Boemel serie. Ik bespreek hier de twee sprookjes uit de serie.

De drie biggetjes zijn in een modern jasje gestoken maar het geheel blijft bij het basisverhaal. Ze gaan van huis bouwen elk hun eigen huisje en worden dwars gezeten door de wolf. Wie kent het sprookje niet.  De illustraties zijn pagina vullend en de tekst in slechts enkele regels.  De illustraties spreken voor zich. Meer tekst is niet nodig.  Een leuke en originele poging om het sprookje weer nieuw onder de aandacht te brengen.

Roodkapje blijft ook bij het originele verhaal en heeft dezelfde opzet.  Bij dit boek had ik af en toe moeite met de illustratie van Roodkapje. Hoewel de wolf, de jager en oma ook deze basisvorm heeft zijn die wat ronder en zachter terwijl Roodkapje er niet zo best uitkomt. Ik vind haar een beetje eng. Ook is mij onduidelijk hoe de jager plots de oma en Roodkapje heeft bevrijdt. Net of ik een plaatje heb gemist. Nu kan je in deze eenvoudige opzet misschien niet al te veel details kwijt maar toch jammer. Het is natuurlijk wel een bekend sprookje dus je kan er wel je eigen draai aan geven al had ik dus liever een andere afbeelding er bij gezien.

De sprookjes waren voor mij een leuke kennismaking met de Boemel boekjes serie.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s