” het raadsel van de zee ” Jonne Kramer

 

riu-orig_raadsel-van-de-zee_cvr1-15631902589789463850032/2019

Jonne Kramer,  uitgeverij Billy Bones

Uitgeverij Billy Bones geeft zulke leuke en avontuurlijke verhalen uit dat ik bij elke titel die ik van deze uitgeverij voorbij zie komen al blij wordt.  Het raadsel van de zee is wederom zo’n mooi boek. Het debuut van Jonne Kramer.

De mooie cover laat meer zien dan dat je in eerste instantie denkt. Als je goed kijkt zie je een meeuw, een schip, twee jongens en de zee. Dit alles in mooie aantrekkelijke kleuren. Na het verhaal gelezen te hebben zal je zien dat deze afbeelding heel goed bij het verhaal past. Eigenlijk wordt het hele verhaal hier in gevangen. Als je het boek openslaat zie je twee jongens en dat staat symbool voor de vriendschap die zij opbouwen. In het boek zelf vind je nog een aantal mooie illustraties van K.J. Mountford.

Het verhaal gaat over Ravian. Een jongen die met zijn vader samenwoont. Zijn vader is echter schipper en veel van huis, maar op zijn verjaardag is hij er altijd. Als zijn vader weg is verdient Ravian de kost met een afwasbaantje in de plaatselijke kroeg. Het is hard werken maar zijn vriend Marvin, de zeemeeuw, weet hem altijd wel op te peppen. Als Ravian 12 jaar wordt is zijn vader er nog niet. Na wilde verhalen in de kroeg over waar hij zou kunnen zijn besluit hij op een zoektocht naar zijn vader te gaan. Hij komt bij  het schip van kapitein Bank. Het gerucht gaat als je daar op stapt je er nooit meer af kunt. Kars is aan boord en zegt hem niet op te stappen, maar Ravian gaat aan boord want hij hoopt mee te varen en zijn vader te vinden, met alle gevolgen vandien..

Achterop de boeken van deze uitgeverij vind je trefwoorden over wat je kunt vinden in het verhaal. Hier zie ik staan:  avontuur, vriendschap en mysterie. Dat is zeker terug te vinden in een spannend avontuur met een vervloekt schip, piraten, een vermiste vader, en twee jongens die dikke vrienden worden. Dit alles met de nodige humor maar ook met een beetje verdriet en weemoed. Een mooie combinatie in een fijn verhaal.

Het heeft een lekker leestempo en is geschikt voor jongens en meiden van ongeveer 10 jaar.

raadsel van de zeeIk besprak dit boek eerder op Kinderboeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s