“ik ben de nacht” Ethan Cross

97894023037599789022573693/2015

Deze thriller van Ehtan Cross kocht ik toen ie net was uitgekomen puur omdat ik de cover zo mooi vond. Het boek is wat kleiner dan het gemiddelde leesboek maar telt wel meer dan 400 pagina’s. Gitzwart en aan de zijkanten staat de titel ook nog eens gedrukt met witte letters op een zwarte achtergrond. Dat valt meteen op!  Ik begon er meteen aan maar door omstandigheden weer weggelegd en toen gingen eigenlijk alle recensie boeken voor en bleef dit juweeltje samen met veel andere boeken liggen.  Mij voorgenomen om in mijn vakantie minstens twee boeken van die ongelezen ‘eigen boeken’ stapel te lezen haalde ik het weer te voorschijn.  Het viel mij op dat het al uit 2015 bleek te zijn. Dat had ik echt niet verwacht. De  tijd vliegt. Net als het tempo waarmee je door dit boek raast.

Neem een seriemoordenaar, een stel corrupte mensen, een complot en uiteraard een goedzak in een complexe slachtofferrol…  succes verzekerd.

Francis Ackerman jr. is een seriemoordenaar, zo gemaakt door zijn vader. Hij speelt graag met zijn slachtoffers en is een eerlijke verliezer. Als je het spel wint blijf je leven maar hij blijkt nog nooit verloren te hebben. Hij noemt zich de nacht en wilt alleen maar spelen.

Als je na het lezen van die info op de achterflap denkt in een standaard ‘kat en muis’ spel te zijn gekomen heb je het goed mis. Er is uiteraard voldoende ruimte om in het hoofd van de seriemoordenaar te kruipen en laat de schrijver je ook weten hoe hij zo geworden is. Op zich al een zieke geschiedenis. Daarnaast is er de corrupte politieagent en uiteraard de goedzak. Ieder met een eigen agenda wat het verhaal de nodige wendingen aan het verhaal geeft waardoor de spanning continu opbouwt en het tempo razendsnel is. Helaas kan ik niet op details ingaan omdat ik de boel niet wil verklappen en het leesplezier daardoor verminder.

Als het mogelijk is dat je, net als ik, dit boek nog niet gelezen hebt, kan ik alleen maar zeggen dat het een echte page-turner is, je niet kunt stoppen met lezen en je als thriller-liefhebber deze gewoonweg gelezen moet hebben !

2 Comments

  1. Pingback: Gelezen in augustus | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s