” kwelling ” Tamara Geraeds

Voorzijde Kwelling website.jpg9789462420984/ 2019

Tamara Geraeds, uitgeverij Kramat

Kwelling, is wederom na Echo (2017) een originele page-turner van de hand van Tamara Geraeds. Met de ondertitel ” hoe goed ken jij je moeder echt? ” wordt meteen de verbeelding van de lezer aangesproken.

Achterflap: Vijf jaar geleden werd het leven van de familie Kaakmans op zijn kop gezet door de verdwijning van de zesjarige Colin. Met moeite houden ze zich staande, tot het ondenkbare gebeurt. Langzaam begint het gezin uit elkaar te vallen.
Terwijl dochter Christina, inmiddels achtentwintig, naar de drugs grijpt vanwege een knagend schuldgevoel, begraaft vader Harm zich in zijn werk en ligt moeder Ellen dagenlang ziek op bed.  Maar er is nog iets aan de hand met Ellen. Iets vreemds. En hoe meer Christina ontdekt, hoe meer ze begint te vrezen voor haar leven.

Na een kort krantenbericht volgen er 47 korte hoofdstukken met een prettige leesletter, toegankelijk taalgebruik, die elkaar in een vlot tempo opvolgen. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van dochter Christina chronologisch vanuit de eerste persoon en Ellen, de moeder vanuit de derde persoon met af en toe een terugblik naar het verleden.  Elke hoofdstuk is voorzien van een datum en de naam van de persoon zodat je er een beetje bij kunt blijven. Voor sommige zal de snelle wisseling af en toe wat verwarring geven omdat je niet alleen van persoon wisselt maar ook van perspectief. Zelf had ik daar geen moeite mee, ik vond het wel leuk gevonden en een prima afwisseling in het verhaal. Omdat Christina ook nog onder invloed is van drugs en soms niet weet wat nu waar is of wat niet moet je als lezer ook nog extra scherp blijven om niet op het verkeerde been gezet te worden.  Je blijft sowieso een periode een beetje in het ongewisse tot je er samen met Christina achterkomt wat er nog meer speelt bij haar moeder. Een bijzonder thema wat door de schrijfster goed is uitgewerkt. Sowieso kan je merken in het verhaal dat de auteur de nodige research heeft gedaan voor haar boek. In het nawoord licht ze dit ook nog toe.

Ik kan niet anders zeggen dat ik mij wederom heb weten te verrassen met deze thriller. Wat een lekker boek is dit weer.  Totaal anders dan echo maar zeker net zo pakkend waardoor je door het boek heen vliegt.  Het smaakt in ieder geval naar meer !

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Gelezen in augustus | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s