“Björn en de wijde wereld” Delpine Perret

bjorn wijde wereld9789059089518/2019

Auteur en illustrator Delpine Perret, vertaling Edward van de Vendel, uitgeverij Davidsfonds

“Björn is een beer, niet te lang en niet te kort. Hij is mooi dik en een blije beer. Hij woont in het bos, samen met wezel, das, uil, eekhoorn, haas en koolmees. In het bos gebeurt van alles maar soms gebeurt er ook helemaal niks”.

Al eerder konden we kennis maken met beer Björn en zijn vrienden. Hoe zij zich konden verwonderen aan de eenvoudige dingen in het leven. Een boekje met zes korte en leuke verhaaltjes. Dat de auteur nog niet was uitgeschreven over Björn blijkt nu dit tweede boekje er is met de titel “Björn en de wijde wereld”.  Nu blijkt dat die ‘ wijde wereld’ soms dichterbij is dan je denkt en dat is voor onze beer ook zo. Hij wordt wakker in de lente en ontvangt een brief, hij vindt een telefoon en hij gaat met de bus gaat naar de grote stad.  Het lijken eenvoudige zaken maar voor een beer uit een bos is dat een heel avontuur.

Net als het vorige boekje ( beiden zijn zelfstandig te lezen) heeft dit boekje op a5 formaat een mooi hard kaft en eenvoudige zwarte pentekeningen en korte teksten. Dit op geel papier waardoor het net even wat meer warmte uit straalt. Het zijn korte verhaaltjes die leuk zijn om voor te lezen of zelf te lezen vanaf zes jaar. Sommige woorden zijn nog wel pittig  dus misschien wel des te leuker om gewoon samen te lezen.

Vaak tref je kinderboeken aan met moderne onderwerpen en schreeuwende felgekleurde pagina’s. Dit boekje laat zien dat je door weinig te gebruiken aan woorden en zonder gebruik van kleur een glimlach op het gezicht van de lezer weet te krijgen.

Björn 4 sterIk besprak deze titel ook op  Kinderboeken ,  met dank aan uitgeverij Davidsfonds voor het recensie exemplaar

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s