Boeken waar ik iets van geleerd heb…
Tja, nu ga ik weer beginnen met ‘rekbaar’begrip. Ik heb veel boeken waar ik iets uit heb gehaald, iets van leerde. Soms een personages uit een roman die net even die ene zin of actie ondernam waarbij je denkt dat je dat wel kunt doortrekken naar het gewone leven. Naast dat heb ik planken vol boeken die direct of indirect met mijn werk in de zorg te maken hebben en een flinke rij boeken non-fictie: boeken over flora/fauna, maatschappij vraagstukken, van alles wat. Ga daar maar eens vijf titels uit halen.
De zweetvoetenman van Annet Huizing & Margo Westerman. Een lekker dik boek dat laat zien dat het recht uit legt in gewone taal, voor iedereen te begrijpen, een boek voor jong en oud en ik moet zeggen dat sommige stukken mij verbaasde. Hoe een heel ingewikkeld onderwerp voor jong en oud toegankelijk is gemaakt. Op een luchtige en zeker geen saaie wijze.
Schijtluis van Marjolijn van Kooten. Een cabaretier met angststoornissen. Hoe je, ook al sta je doodsangsten uit, toch dingen kunt ondernemen. Hoe iemand door haar persoonlijke verhaal te vertellen meer begrip kweekt over dit onderwerp en laat zien dat er veel manieren zijn om om te gaan met een angststoornis
Lichaamstaal van Frank van Marwijk. In dit boek leer je alles over lichaamstaal, wat je moet weten om mensen beter te begrijpen en te beïnvloeden. Heerlijke layout, maar vooral begrijpelijke teksten, herkenbare situaties en na het lezen ben ik toch anders en bewuster naar mensen gaan kijken. Hierdoor kan je toch een voordeel behalen in het communiceren met de persoon tegenover je.
Ik leef in een wereld die ik niet ken van Marjolijn Markus. Een heel bijzonder en mooi verhaal waar met name de mantelzorger en diens taken, zorgen en stress naar boven komen. Zelf werkzaam in de zorg liet mij het kijken naar de mantelzorg positief veranderen. Gelukkig proberen we de familie zoveel mogelijk te betrekken in de zorg maar moeten we er wel voor blijven waken dat wij de mantelzorgers laten ontzorgen en weer op visite kunnen zijn. Een eyeopener die ik ook menig collega heb laten lezen.
Doe niet zo moeilijk, de kunst van het relativeren van Frank van Marwijk. Tja, wat is er niet mooier als je de boel lekker kunt relativeren. Dan hou je toch een hoop energie over voor leukere dingen in het leven. De schrijfstijl van Frank van Marwijk is prettig, leest lekker weg, de indeling van het boek prima. Je kunt makkelijk dat stuk even opzoeken wat je op dat moment wilt lezen en de herkenbare situaties maken het bruikbaar in de praktijk.
Welk boek was voor jou een leerzame leeservaring?
Wil je weten welke leerzame boeken de andere bloggers op hun Friday Five lijstje hebben gezet? Check hun blogs !
- Joost (NerdyGeekyFanboy)
- Esmee (Leesmee)
- Eline (All the Feels)
- Laurie (Laurie’s Bookshelf)
- Anneke (Een Letter Meer Graag)
- Lieke (Make It Personal)
- Sarina (Live the Book Life)
- Angela (Faeraphel)
- Kiki (De Book Geek)
- Robin (My Thousand Lives)
- Anneke (Verhaal Verliefd)
- An (Boekenvirus)
- Bianca (Bookalicious Journey)
- Monica (My Perfect Book Life)
- Joany (Craving Pages)
- Chelsey (Lees Mee Met Mij)
- Fleur (Fleur Talks)
- Rianne (Lil Red)
Leuk Connie! Ik leef in een wereld die ik niet ken is een boek waar ik ook veel van heb geleerd! Een openhartig boek. De schrijver Frank van Marwijk ken ik niet. Daar ga ik een boek van lezen. Bedankt voor de tip.
Groetjes, Carla
LikeGeliked door 1 persoon
Graag gedaan, ik hoop dat je het boek van Frank van Marwijk ook kunt waarderen. Vooral het relativeren bracht mij een stuk rust in de praktijk. Hoor graag wat je daar van vindt !
LikeLike