“de wildernis” Jane Harper

06b1095bae8454503333312577ba8406_cache_9789400509740/2017

Jane Harper, vertaling Catalien en Willem van Paassen, uitgeverij A.W. Bruna

Jane Harper, geboren in Engeland en als kind verhuisd naar Australië, heeft jaren als journaliste gewerkt. “de droogte” was haar thrillerdebuut en werd aan 22 landen verkocht. “wildernis” is haar tweede thriller met federaal agent Aaron Falk wederom in de hoofdrol.  Het is echter een op zichzelf staand verhaal. Mocht je , net als ik, haar eerste boek (nog) niet gelezen te hebben is dat geen probleem.

In “de wildernis” gaan een aantal kantoormedewerkers in het kader van een bedrijfsuitje op survivaltocht. In het kader van teambuilding gaat de groep van vijf heren en de groep van vijf dames elk hun eigen route lopen. De trektocht zou de samenwerking en het vertrouwen onder het personeel moeten verbeteren maar van de groep vrouwen komen er maar vier van de vijf over de eindstreep. De vermiste dames in kwestie, Alice, werkte undercover voor federaal agent Aaron Falk. Zij probeerde informatie te vergaren over de duistere praktijken van haar werkgevers. Op de voicemail laat zij, vlak voor het verdwijnen, een vage boodschap achter op de voicemail van Aaron Falk.  Deze gaat meteen met zijn partner op onderzoek uit en ontdekt dat er van samenhorigheid totaal geen sprake was tussen de dames.

Wat een heerlijk spannend boek ! Er zijn twee verhaallijnen. De ene is vanaf moment van verdwijning en volgt het onderzoek van Aaron Falk. Daar tussendoor volgen we de trektocht van de dames. Hierdoor vallen langzaam de puzzelstukken op zijn plaats en is er voldoende ruimte voor voldoende spanningsopbouw. Omdat je als lezer ook lang in het ongewisse wordt gehouden wordt de beklemmende sfeer bijna tastbaar. Als extra kers op de taart wordt er ook nog een serial killer van jaren geleden en zijn zoon aan het verhaal toegevoegd. Dit brengt extra angst en spanning bij de personages en is een prettige poging van de auteur om de lezer op een klein dwaalspoor te brengen.   Prettig geschreven, boeiend van begin tot het einde en je bedenkt je na het lezen misschien nog wel even voordat je op survivaltocht gaat met je collega’s.

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s