Friday Five : bruine boeken

20190716_103916 Bruine boeken…  een kleur die ik zelf een beetje in gedachten heb bij heel oude klassieke boeken, met van die leren gebonden ruggen.  Een blik in mijn eigen kast geeft mij het idee dat bruin in ieder geval niet zo’n heel populaire kleur is in boekenland.  Hier zijn vijf titels die ik heb gekozen:

Mijn kartonnen broer  door Ronald van der Broek (beetje oranje/bruin maar bruin genoeg vind ik). Een spannend verhaal waarin een jonge vrouw met een journalist op pad gaat naar het antwoord op een mysterie wat achterblijft na het overlijden van haar broer.  ( uitgeverij Palmslag 2019)

Bonuszoon  door Antoinette Kalkman. Psychologische thriller die je vanaf het begin te pakken neemt.  Hoofdpersonage wordt verdacht van de moord op haar buurjongen en zelf belandt in een levensbedreigende situatie. ( uitgeverij Godijn Publishing 2019)

Het Kerkof door Neil Gaiman. Een oudje uit 2008 met fantastische illustraties van Chriss Riddell. De verhalen van Gaiman hoeven geen uitleg. Ze zijn magisch, fantasievol en heerlijk om te lezen. ( uitgeverij Luitingh 2008)

Vrije val  door Harriët Plantinga besprak ik in 2014 voor Boekenbijlage. Een roman over een groep mensen die ieder voor een eigen keuze komen te staan maar toch op een of andere manier met elkaar verbonden zijn.  (uitgeverij Elikser 2014)

Lijkenkrabber door Tom Thys. Ik grijp natuurlijk elke mogelijkheid aan om deze bundel te promoten. Deze derde verhalenbundel is een must voor elke horrorlezer !  ( uitgeverij Zilverspoor 2018)

Benieuwd welke bruine boeken er op andere bloggers-planken staan ?  Check de blogs die hieronder staan:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s