The Friday Five: paarse boeken

20190517_105514Paarse boeken

Wederom een flinke zoektocht en het helpt een beetje in meerdere tinten te denken. Als er vijftig tinten grijs zijn waarom dan niet vijftig tinten paars, dat maakt het zoeken in de boekenberg wat makkelijker.

Ik vond twee titels die ik heel lang geleden las : de klassieker ‘Sjakie en de chocoladefabriek” van Roald Dahl. Dat behoeft verder geen toelichting. Deze klassieker zal iedereen wel kennen.  De andere die ik lang geleden las was “de Mayfair heks” van Anne Rice. 1e druk uit 2001, papier inmiddels vergeeld en er hangt echt een oud papier luchtje aan maar dat geeft het boek eigenlijk meer charme. Ze schreef ‘the Vampire Chronicles’ en ‘Lives of the Mayfair Witches.  Karakters komen in dit boek samen.

Op mijn TBR-pile vond ik ‘Mijn zwarte hart‘ van Wulf Dorn, al een keer aan begonnen maar nog niet uit gelezen. Over meisje dat omdat ze lijdt aan waanvoorstellingen terecht komt in een psychiatrische inrichting. ( Van Goor uitgeverij 2013) en ‘Showstealer‘ van Hayley Barker. ( uitgeverij Fontein 2018) Een heel mooie cover, iets met een gevaarlijk circus en het vervolg ligt ook al op mijn TBR. Het wordt echt weer tijd voor een leesvakantie….

20190517_105607Vorig jaar op Castlefest kocht ik voor mijn dochter de boeken ‘droomwandelaar‘ van Inge Pietjouw, uitgeverij Zilverspoor. Samen met nog een aantal boeken aangeschaft vorig jaar augustus liggen ze nog op mijn TBR… (oeps), streven is ze voor Castlefest dit jaar uit te hebben en besproken.  Aurora is het eerste deel van een magisch epos dat zich afspeelt in het mysterieuze Noorden. Samen met haar wolf Loki, de raaf Mu en andere vrienden neemt Finna het op tegen trollen en een vijand die gevaarlijker is dan ze  ooit had gedacht. Klinkt goed toch?  De cover is niet helemaal paars maar goed beetje smokkelen mag best…

Net als mij ook nieuwsgierig wat de andere bloggers van deze Friday Five maakte ?

Hieronder vind je de blogs die mee doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s