” bonuszoon” Antoinette Kalkman

bonuszoon97894921115850/2019

Antoinette Kalkman, uitgeverij Godijn Publishing, Boek10

Antoinette Kalkman (1964) is moeder, ondernemer, marketeer en schrijver.   In 2013 schrijft ze Schuld & Boete, een jubileumboek met 19 geromantiseerde verhalen, gebaseerd op ware gebeurtenissen uit de financiële praktijk.
Ze volgt diverse schrijfopleidingen en start in 2018 haar eigen schrijfopleiding op maat met Marelle Boersma : de ThrillerAcademie.   In november 2018 verschijnt bovendien Paal 15, een bundel verhalen over de Waddeneilanden, dat binnen een maand aan de tweede druk toe is en waarvoor Antoinette het titelverhaal schreef.
“Bonuszoon” is haar debuutthriller. Een psychologische thriller die onder je huid kruipt.

“Bonuszoon” is het verhaal van Lauren die verdacht wordt van de moord op haar buurjongen Bart. Ze kan zich dat niet voorstellen en doet alles wat in haar macht ligt om het tegendeel te bewijzen. Hierbij dreigt ze de grip op haar eigen leven te verliezen. Ze raakt haar geliefde en gezin hierdoor misschien wel kwijt en komt zelfs in een levensbedreigende situatie. “Bonuszoon”  is ook het verhaal van Ellen, de moeder van Bart, de moeder die haar kind verliest. Een vrouw met een verleden wat haar ogenschijnlijk kwetsbaar maakte en die veel heeft moeten doorstaan. Maar ook een vrouw die juist door dat verleden kosten wat het kost in het reine wil komen met haar zelf en wat haar is aangedaan. Ten kosten van zichzelf maar ook van anderen in haar omgeving.

Genoeg ingrediënten om een spannende verhaal neer te zetten wat je als lezer gelijk pakt en door laat lezen tot je de laatste bladzijde omdraait. Er was dus niets teveel tegen mij gezegd dat het boek “vlot weg zou lezen” . Dit deed het zeker. Misschien wel te vlot want ik vond het jammer dat het zo snel uit was.

En pakkende vertelstijl en een goed gedoseerde  mengeling van spanning, een vleugje gruwel en telkens weer een beetje informatie uit het verleden waardoor je meer begrijpt van de acties van de hoofdpersonages. Het verhaal is zo neergezet dat deze karakters momenten hebben om te reflecteren op hun verleden en gebeurtenissen van toen voorbij kunnen laten komen. Het geeft diepgang in de karakters en zo kom je er achter waarom personages zich zo gedragen. 

Het drama, de dood van Bart, treft twee gezinnen vol in het hart. Twee heel verschillende gezinnen maar wel met dezelfde hunkering naar genegenheid, warmte, geborgenheid, liefde. De eenzaamheid van de karakters geeft en extra lading aan het verhaal en maakt  dat het  bij je binnenkomt en je snapt dat snakken van de hoofdkarakters om daaruit te komen.

Verder is het de schrijfster  gelukt om nét als je denkt hoe de vork in de steel zit er net weer even een andere draai aan te geven waardoor het tot aan de laatste bladzijde toe een spannend feestje blijft om te lezen.

Een top debuut van hopelijk een lange reeks van mooie thrillers !

blogtour Mijn recensie was onderdeel van de blogtour die om deze titel heen is georganiseerd door de uitgeverij. De afbeeldingen bij dit blog zijn van de site van de uitgeverij.

Lees hier de bijdragen van de andere deelnemers aan de blogtour :

 

2 Comments

  1. Pingback: Mei weer voorbij….. | conniesboekkies

  2. Pingback: Friday Five : bruine boeken | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s