” Verlangen: de strijd om Aera 2″ Sanne de Bock

cover_de_strijd_om_aera_-_verlangen9789493059122/2019

Sanne de Bock, uitgeverij Palmslag

Sanne de Bock debuteerde met ‘verraad, de strijd om Aera 1’ in 2017.  Nu is er dan het vervolg en uiteraard was ik benieuwd hoe het verder is gegaan met Haelen de hoofdfiguur uit het verhaal.  Omdat het alweer een tijdje terug was dat ik het eerste deel van wat de trilogie over Aera moet worden had gelezen heb ik mijn recensie even herlezen en het boek er bij gepakt voor het geval dat.  Dat had achteraf niet gehoeven want al snel zit je weer in het verhaal.  Even een aanloopje in het eerste hoofdstuk maar al snel valt alles weer op zijn plek en gaat het verhaal verder precies waar het gestopt was.

Het speelt zich dus af in het rijk Aera.  Aera was vroeger één groot, welvarend koninkrijk. Door gebeurtenissen die niemand zich kan herinneren, zolang is het al geleden, is het rijk en twee delen gesplitst, waarbij het Noorder en het Zuider Koninkrijk recht tegenover elkaar komen te staan.  In het eerste deel ontwaakt Haelen met geheugenverlies in het ziekenhuis. Haar vriend Trojan helpt haar ontsnappen uit het ziekenhuis en vertelt haar dat de autoriteiten achter haar aan zitten en dat ze naar ‘De Naald’ gaan, daar zitten de rebellen waar ze zich bij aan gesloten hadden. Haelen weet niet wie ze wel of niet kan vertrouwen maar neemt wel de zware taak op zich om iets te doen tegen het dictatorschap in het land.  Bij een inval in ‘De Naald’ waarbij veel van haar vrienden het leven laten slaat Haelen op de vlucht.  Hier stopt het eerste deel en in het volgende deel brengt haar vlucht haar naar het Zuider Koninkrijk.  Haar doel is nog steeds het omverwerpen van de Noordelijke regering.  Echter aangekomen over de grens blijkt het in het Zuider Koningkrijk ook niet zo rooskleurig te zijn. Ze ontmoet een aantal mensen met ieder hun eigen idealen en probeert de strijd voort te zetten. Hierin blijkt dat ze niet alleen strijd tegen de regeringen maar ook voert ze ook een innerlijke strijd.

Het tempo zit er, net als in het eerste deel, meteen goed in. Al heeft dit verhaal meer actie en zit het qua verhaallijn wat logischer in elkaar. Je merkt dat de schrijfster is gegroeid qua schrijven.  Ik vind het ook fijn dat de hoofdfiguur  Haelen behoorlijk op zichzelf wordt gewezen en af en toe eens flink naar haar eigen handelen moet kijken. Het is geen standaard superheld maar eigenlijk een redelijk naïef en egoïstische tante op zijn tijd. Ik hou wel van hoofdfiguren waar ik eigenlijk niet zoveel sympathie voor voel. Dat geeft weer even een andere kijk op het verhaal.  Verder heeft dit verhaal een aantal onverwachte wendingen en is daardoor minder voorspelbaar dan het vorige deel.

De vertelwijze is prettig, bondig en direct.  Kortom een prima, lekker snel lezend en spannend vervolg, op naar het afsluitende deel van de trilogie !

 

De afbeelding van de cover komt van de site van de uitgeverij.

 

 

1 Comment

  1. Pingback: Mei weer voorbij….. | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s