” moordgeheim” Natasza Tardio

Moordgeheim-Natasza-Tardio-Cover9789020654615/2019

Natasza Tardio, uitgeverij Kluitman

Moordgeheim is een vervolg / spin-off  op  moordvrienden een verhaal uit 2012. Met dit originele en bijzondere verhaal won ze de Jonge Jury Debuutprijs.  Moordgeheim is een volledig zelfstandig te lezen verhaal. Het speelt zich af zes jaar na het drama uit moordvrienden. Voor degene die dit wel gelezen hebben is het een prima aanvulling om te weten hoe het verder is gegaan met enkele personages en mocht dit je kennismaking met ze zijn is het een dus inderdaad prima te volgen en te begrijpen.

In dit verhaal is het Cloë die hoog moet scoren op een schoolopdracht om haar gemiddelde cijfer een flinke boost te geven. Ze moet een recent historische, maar ook maatschappelijke gebeurtenis uit gaan werken. Haar keuze valt al snel op de schietpartij die zes jaar eerder op haar school plaatsvond. Er kwamen toen drie leerlingen, een leraar en de dader om. De beste vriend van de dader was vrijgesproken en verhuisd.  Cloë gaat op onderzoek uit en de omgeving is hier niet happig op. Ze zoekt ook contact met Milo en bezoekt locaties relevant voor haar opdracht.  Op een gegeven moment doet ze een wel heel gruwelijke ontdekking en kan ze alleen maar hopen op een goede uitkomst.

Wat een zenuwslopend spannend verhaal. Het is al een enige tijd terug dat ik  moordvrienden las. Het was niet het eerste verhaal wat ik van deze auteur las maar qua onderwerp en stijl vind ik het wel tot op heden haar beste boek. Moordgeheim brengt de lezer weer terug naar de beklemmende sfeer en de auteur weet de lezer van begin af aan te boeien. In een zeer bescheiden aantal pagina’s is alles prima uitgewerkt met een goede spanningsopbouw en een wel bijzonder einde.

De afbeelding op de cover maakt nieuwsgierig. Het is donker en mysterieus en roept veel vragen op. Vragen die zeker beantwoord zullen worden. Het verhaal is vanuit het perspectief van Milo en vanuit die van Cloë geschreven waardoor je als lezer een prima totaal plaatje krijgt.

Het is altijd de vraag of je als auteur goed doet aan het maken van een vervolg / spin-off van een al eerder uitgekomen boek.  Voor de lezer ook spannend omdat je je af kan vragen of het aan je verwachtingen zal voldoen.  Deze titel heeft zeker aan mijn verwachtingen voldaan. Natasza Tardio heeft een heel eigen, zeer prettige, vertelstijl. Het leest lekker snel weg, de verhaallijnen kloppen en de opbouw is prima. Het enige jammere hier aan is dat het zo snel uit is.

 

De afbeelding van de cover komt van de site van uitgeverij Kluitman.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s