The Friday Five : oranje boeken

20190405_130310 Oranje boeken, dat valt niet mee…

Rond Halloween deed ik mee op instagram met een Halloween-challenge. Eén van de opdrachten was maak een foto met oranje boeken. Nou dat was al een ding dus ik wist bij deze opdracht ook meteen dat het weer hard zoeken werd.  Want voor mij kon ik dit alleen maar invullen met oranje-gekleurde boeken.

Welke opties kan je immers verzinnen?  Boeken met oranje in de titel , voor zover ik weet heb ik die niet en ook niet gelezen ( iemand? ) , of boeken over oranje ?  Oranje als in sport ? Nou die heb ik zeker niet daar heb ik niets mee. Oranje als in koningshuis ?  Die kan ik ook wegstrepen want niet in huis.  Geheel oranje boeken kom ik ook niet aan vijf exemplaren want de meeste van mijn boeken zijn zwart, wit of rood.  Naar mijn idee is oranje niet zo’n populaire kleur voor een cover. En ik snap dat wel.  Het verschiet snel in de zon en er zijn zoveel verschillende kleuren oranje dat je van sommige gewoon niet enthousiast wordt als je ze ziet.

Maar zoals je ziet heb ik toch vijf oranje ruggen weten te scoren!

Als eerste van Jandy Nelson : ik geef je de zon. Deze las ik voor Boekenbijlage enkele jaren terug en dit is een leesexemplaar. Volgens mij is het originele boek oranje-loos maar de zon is soms ook oranje-rood dus dan mag het wel.

Julie Lawson Timmer schreef het ontroerende boek nog vijf dagen over een succesvolle advocaat die lijdt aan de ziekte van Huntington waarin ze in vijf dagen alles wil regelen voor degene die achter blijven.

Louis Pryce  beschreef in Louis onderweg haar roadtrip op motor van het noordelijke punt in Alaska tot de meest zuidelijke plek van Zuid-Amerika.  Een bijzonder avontuur.  Iets wat ik zelf als honkvast persoon nooit zou durven maar geweldig vond om te lezen. Voordeel van boeken is dat je overal naar toe kunt reizen in je hoofd…

Elisabeth Musser schreef als ik mijn ogen sluit over een huurmoordenaar die geld bij elkaar hoopt te sprokkelen voor de operatie van zijn zoontje maar dat gaat helemaal mis.

Martijn van der Kooij schreef de roofvogel , een spannende roman die zich afspeelt in de wereld van bekende Nederlanders, media en politiek. Een prettige kennismaking met deze auteur. 

Net als mij ook nieuwsgierig wat de andere bloggers van deze Friday Five maakte ?

Hieronder vind je de blogs die mee doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s