“The Friday Five; vijf boeken één auteur “

Vijf titels van één auteur… dan kan ik niet anders doen dan een Nederlandse auteur in het zonnetje te zetten.  Ik speel wel een beetje vals want het vijfde boek in de Bloedwettenlijn staat nog niet in mijn boekenkast. Mocht iemand mijn hiervoor op de vingers willen tikken dan heb ik wel een ander titel van Sophia Drenth op de plank staan “bloedrood, morgenzwart”  (dus heb ik mij bij deze ingedekt)

 

Bloedwetten deel 1 Vonnis  en deel 2  Verlossing   laten ons kennis maken met de Ath’vacii, de gemaakten. Ze zijn er in allerlei gedaanten. Van monsters tot menselijke gedaanten.  Uit hun bloed kunnen ze bloedpulver maken.  Gemaakt van oorsprong dat de gemaakten geen bloed meer hoefde te drinken maar als snel bleek dat het ziekten kon genezen bij de gewone mensen.  Als het op een gegeven moment gratis wordt verstrekt loopt het uit de hand omdat de burgers het maar al te graag nuttigen. Even kort door de bocht één van de verhaallijnen uit deze twee delen.  En eigenlijk doen deze paar zinnen de boeken geen eer aan.  De karakters zijn goed uitgediept, de sfeer doet nostalgisch aan, laat de lezer denken zich te wanen in een periode rond ongeveer 1850. De auteur weet de lezer te boeien met functionele gruwelijke scenes op zijn tijd. Je kijkt nog net niet achterom of er een Ath’vacii aan komt sluipen tijdens het lezen.

Naast de eerste twee delen van Bloedwetten zijn er gelukkig ook nog een aantal bronvertellingen.  Zwart hart en kleine moordernaar  , twee korte verhalen met ieder zijn eigen personage en ontmoeting met de Ath’vacii.  Fijn om te lezen zeker omdat een auteur nooit zo snel kan schrijver als de lezer leest. En dan is het als lezer lang wachten. Zeker als een auteur actief is op sociale media en laat weten ‘ergens mee bezig te zijn’.

54377134_2391261270920183_7124911274420338688_n Dat brengt mij bij de vijfde titel ‘ 1000 nachten’, het ontstaan van dit boek over ‘madam’ hebben wij via Facebook mee mogen maken en het uiteindelijke resultaat is daar. De bofkonten die het weekend op DCC waren konden er al één bemachtigen terwijl de boekpresentatie op 13 april zal zijn. Beide evenementen die ik niet kan bezoeken. Maar ik zal snel deze madam ook kunnen omarmen en mijn ervaring met jullie delen tijdens de blogtour. Op 23 april mijn bijdrage.

Kortom het zal jullie niet ontgaan zijn dat ik een liefhebber ben van de Bloedwetten-wereld van Sophia Drenth.  Hoewel de boeken zich niet in een vakje laten stoppen is het een grote aanrader van mensen die houden van horror/griezel/gothic.  Er is zoveel moois te vinden op Nederlandse bodem!

 

Wil je weten welke auteurs en hun vijf titels de andere bloggers bespreken?

Hieronder vind je de blogs die ook mee doen met de Friday Five

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s