” Half Face ” Mara Li

0-nieuw-Half-Face-original9789492585325?2019

Mara Li,  uitgeverij Dutch Venture Publishing

Mara Li ( 1987) is auteur van YA fantasy en historische fantasy. Schrijft graag verhalen met een vleugje romantiek en een snufje magie, volgens haar site.  Ze laat zich inspireren door sprookjes, mythen en sagen van over de hele wereld. Iets wat zeker terug te vinden is in haar werk. In 2016 kwam haar debuut ‘ de stem van de zee’ uit waarna snel andere titels volgde.  Deze titel  is een ya thriller en mijn eerste kennismaking met haar werk.

Het verhaal gaat over Juliette die na het overleven van een bankoverval geplaagd wordt door nachtmerries. Tijdens de bloederige overval zijn veel slachtoffers gevallen en ze hoopt door haar getuigenis af te leggen in de rechtbank deze vreselijk periode af te kunnen sluiten en haar nare ervaringen en herinneringen een plek te kunnen geven. Zij moet getuigen tegen de crimineel die verantwoordelijk is voor de overval en bekend staat als ‘Half Face’ dit vanwege zijn getatoeëerde gezicht.  Helaas pakt het anders uit. Half Face weet te ontsnappen en neemt haar mee als gijzelaar.  Een lange reis brengt hen naar Mongolië, waar Half Face op zoek gaat naar verlossing omdat hij overtuigd is dat een gevaarlijke geest bezig van hem heeft genomen en alleen een machtige shamaan hem weer menselijk kan maken.

Mara Li heeft een zeer prettige vertelstijl en sluit prima aan bij de doelgroep. Eenvoudig taalgebruik, korte hoofdstukken, niet te veel diepgang, alles wat je bij een makkelijk leesbaar boek verwacht.  De cover  is prima gekozen. Het duistere past goed bij het verhaal en zo ook de afbeelding van de steppe waar ze uiteindelijk terecht komen,

Het verhaal is niet erg lang en daardoor des te knapper van de schrijfster om de karakters toch voldoende uit te werken en een goede spanningsopbouw te creëren. Vaak merk je dat schrijvers daarmee in de knoop raken en dat dan ten nadeel van het verhaal is.  Het is geen standaard thriller wat je misschien zou verwachten omdat het immers op de cover staat. Dit zou je op het verkeerde been kunnen zetten.  Het is de combinatie van dat vleugje magie/fantasie wat Mara Li graag in haar verhalen verweeft met de werkelijkheid wat dit een origineel iets maakt.   Dat het lijntje tussen goed en kwaad soms dun is,  de strijd (tegen beter weten in) van de personages tussen afstoten en aantrekken, tussen haat en vergeving is ook mooi neergezet. Vervolgens is er een mooi afsluiting in de epiloog.

Een fijne kennismaking met haar werk en een prima tussendoortje als je eens wat anders wilt lezen dan de doorsnee jeugd/ ya thriller

2 Comments

  1. Pingback: Update maart…. | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s