” The Friday Five : re-read “

5 boeken die de moeite zijn voor een re-read of 5 boeken die ik als re-read kan bestempelen. Op de eerste interpretatie ga ik geen antwoord geven. Er zijn zoveel boeken de moeite waard en sommige wil ik ooit nog wel eens opnieuw gaan lezen maar het grote probleem is dat ik nog zoveel ongelezen heb liggen dat ik er voorlopig niet aan toe zal komen.

5 boeken die ik een tweede keer, of meerdere keren las dan maar…

syndrooom 9789463081016/2017  J. Sharpe  : Syndroom

In 2017 las ik het boek Syndroom van J. Sharpe. Ik was al helemaal verkocht na het lezen van “Eden” en kon niet wachten op een volgend boek van deze schrijver. Net als ” Eden” was het te snel uit en las ik het eigenlijk meteen weer . Ik baalde zo dat het was afgelopen dat ik mij gewoon nog een keer in het verhaal wilde storten. Het verhaal is een rollercoaster en er zijn heel wat gebeurtenissen die de lezer mee mag maken. Als lezer wordt je het verhaal ingezogen en moet je wel alert blijven want naast de huidige wereld wordt je ook naar andere plekken meegevoerd. De hoofdfiguur heeft last van het Kleine-Levin syndroom (schone-slaapster-syndroom), een zeer zeldzame slaapstoornis. Dit verklaart de titel en geeft voor het verhaal heel veel mogelijkheden die de schrijver zeker benut heeft. Ik wil niet teveel over de inhoud kwijt maar af en toe is het gewoon dat je als letterlijk de angst van de nachtmerries voelt tijdens het lezen.

reflectie9789463081313/2018 J. sharpe : Reflectie

Een jaar later verscheen  ” Reflectie” van dezelfde schrijver. Uiteraard MOEST ik het boek lezen en deed ik graag mee met de blogtour want ik ben fan!  Reflectie is het verhaal van een aantal mensen bij een hotel op een eiland.  Ze zitten daar van het een op het andere moment afgesloten van alles en iedereen.  De zeespiegel is namelijk bijna 1700 meter gestegen zodat er op vier andere bergtoppen na het hele eiland onder water staat. Geen eten, geen drinken, geen stroom, geen contact met de buitenwereld.  Alleen zichzelf en het gevoel in de gaten gehouden te worden. Door iets of iemand.  Ze zijn aangewezen op zichzelf en elkaar en leren elkaar en elkaars geheimen kennen. Inmiddels het boek voor een derde keer gelezen en ik kan niet wachten op een nieuwe titel van deze schrijver!  Gelukkig zijn er nog wat eerder verschenen titels die ik nog niet ken dus is dat een prima alternatief terwijl ik wacht.

Vorig jaar verscheen het laatste deel van de top serie ‘ de onzichtbare maalstroom’ te weten ” Heren van Twist“. Voor de blogtour herlas ik ” Wolvinnen van Otrostaadt” wat mij meteen weer weg voerde naar de parallelle werelden waar het zich afspeelt.  Jasper Polane heeft een top serie neergezet  ( 4 delen en een kort verhaal ) die de moeite waard is om te lezen. ( en ik kan het niet nalaten om nog even een dik compliment te geven voor de mooie covers !

20180921_112444 Preussler schreef jaren geleden dit spannende jeugdboek over Krabat :  ”  de meester van de zwarte molen” , een van mijn favorieten uit mijn jeugd die gelukkig nog steeds leverbaar is bij uitgeverij Lemniscaat.  Een boek wat ik toch al een stuk of vijf keer gelezen heb en mij nog niet vervelen kan.

20526191_1282311495228882_831781997308570796_n Bloedwetten van Sophia Drenth mag natuurlijk niet ontbreken. In april komt er een nieuw boek en het gaat mij niet lukken om de voorgaande delen voor die tijd te herlezen. Gelukkig heeft Sophia Drenth naast de twee delen ook twee losse bronvertellingen die zich makkelijk op laten pakken om je weer even in de sfeer te laten dompelen van de mysterieuze wereld van de Ath’vacii onder het genot van een kopje bloedpulverthee. Inmiddels heb ik de vier titels tot driemaal toe gelezen en ik krijg er nog steeds geen genoeg van.  ( is het al april? ).

Bij sommige boeken weet ik meteen dat ik ze weer wil lezen en het liefst op korte termijn. Andere herlees ik en soms vallen ze tegen. Dan snap ik niet dat ik dat boek toen zo fantastisch vond. Al naar gelang je ouder wordt veranderd je smaak en waardering voor sommige boeken denk ik dan maar. Nu mijn dochter voor de boekenlijst moet lezen (her-) lees ik soms met haar mee en bedenk mij dan wel eens wat een rotboeken zij moet lezen terwijl er zoveel moois is…

Wil je weten welke re-reads er op de lijstjes staan bij andere bloggers?

Hieronder vind je de blogs die ook mee doen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s