“de olifant” Jenni Desmond

de-olifant-249x300 9789047709763/2018

Jenni Desmond studeerde Engels, kunstgeschiedenis en kinderboekillustratie. Dit is het derde deel in een serie dierenprentenboeken. Eerder verscheen De blauwe vinvisen De ijsbeer. Met deze laatste titel won ze de New York best Illustrated Award’.

In dit boek ga je samen met een jongen een boek lezen over olifanten en kom je allerlei olifanten-weetjes te weten. Dat er verschillende soorten zijn en waar je ze aan kunt herkennen en dat ze op hun tenen lopen. (Toch knap als je zo groot en zwaar bent). Je leert dat hij links- of rechtshandig kan zijn, hij een goed geheugen heeft, weet waar zijn soortgenoten zijn en hoeveel kilo hij wel niet kan wegen.  Wat ze eten en drinken (en hoe ze dat doen) en waar ze sterven en ook verdrietig zijn als er een maatje sterft. Dat het dus heel sociale dieren zijn die beschermd moeten worden tegen stropers en andere bedreigingen.

Naast de korte en duidelijke teksten waar zoveel informatie wordt gegeven zijn de illustraties werkelijk schitterend. Het enthousiasme van de schrijver/illustrator spat van de bladzijdes af. Uiteraard heeft ze veel research gedaan en leert ons heel veel over deze reus op een speelse manier. Hierdoor is het een informatief prentenboek geworden voor jong en oud. Ik hoop dat er nog veel delen in deze serie mogen volgen want zo is het leren over dieren heel leuk.

de-olifant-5-ster-300x157Deze recensie verscheen eerder op Kinderboeken, daar werken we met sterren en ik gaf dit boek een welverdiende beoordeling van 5 gouden sterren!

lemniscaat natuurfonds

Met Lemniscaat natuurlijk  is deze uitgeverij een fonds gestart om boeken uit te geven om kinderen de natuur op een leuke, vrolijke maar ook zeker leerzame wijze te ontdekken.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s