Februari update TBR/Read

20190227_073005Februari was mij een maandje wel… Ik werd behoorlijk teruggefloten door mijzelf en terwijl ik dit tik lig ik ook met griep in bed. Wat een heerlijk vakantie (lees-) weekje moest worden is een weekje van veel tissues, paracetamol en hoofdpijn geworden. Ik heb zelfs de “concentratie van een goudvis”. Voor wie die uitdrukking niet kent dat is een concentratie van heel, heel, heel weinig, zeg maar niets. Ik lees dus ook nauwelijks en het tikken van dit stukje kost heel veel moeite dus ik hou het kort.

20190226_161508

Ik las deze maand 14 titels, waarvan 1 digitaal. Ik ontving via een win-actie, waarbij Luci mij tagde, een heerlijke roman ‘ drie dingen over Elsie’ van Joanna Cannon. Een verhaal wat heerlijk toegankelijk is geschreven waarbij de hoofdfiguur belangrijke zaken uit het verleden wil oplossen wat niet meevalt daar haar geheugen haar in de steek begint te laten. Door wisseling van perspectief waarbij ook één uit deze persoon is het boek origineel en verrassend.

het beste voor iedereen” was mijn kennismaking met het werk van Erik Rozing, over een psychiater die geconfronteerd wordt met een patiënte die klaar is met haar leven en haar laatste dagen vast laat leggen in een documentaire.

De twee prentenboeken die ik deze maand las waren zeer bijzonder en apart. Niet de standaard werken voor je peuter/kleuter. Zo zie je dat prentenboeken voor alle leeftijden zijn. Ik hoop ze snel te bespreken voor Kinderboeken.

Het korte verhaal ‘de verwisseling’ van Ben Kahmann  ga ik verder niet bespreken op mijn blog omdat het dunne boekje van nog geen 80 pagina’s mij behoorlijk irriteerde. Nu is mijn spelling verre van foutloos maar in dit verhaal zaten zoveel taalfouten daar kon ik niet meer overheen lezen en dat haalde mij concentratie weg . Naast die fouten was de vertelwijze ook niet prettig. Het was alsof er een oude schoolmeester op zeer kinderlijke wijze een verhaal voorlas. De personages gingen elkaar simpele dingen uitleggen Hierdoor kwamen ze niet al te snugger over en had ik het idee dat de lezer ook laag werd ingeschat. Het verhaal zelf, over een verzetsgroep in de Tweede Wereldoorlog, is vast een mooie anekdote om te vertellen maar niet via dit boekje.

Wat ik verder nog las zie je hier:

20190227_072910

Roman

 • Joanna Cannon : drie dingen over Elsie
 • Erik Rozing : het beste voor iedereen 

Kinderboek

 • Sam Copeland:  Kasper wordt een kip
 • Nash & Tolson : mijn natuur speurpakket

Prentenboek 

 • Dimitri Leue:  Wolinoti houten kind
 • Stéphane Servant:  Haast 

Fantasy 

Thriller

Young adult

 •  Iduna Paalman:  hee maisje!
 • Miranda Peters : hart van smaragd 

Mens&Maatschappij, gezondheid 

 • Yael Adler: ongemak
 • Annerieke : de Vries een voltooid leven 

Geschiedenis, waargebeurd 

 • Ben Kahmann : de verwisseling

 

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s