The Friday Five: boekenvoornemens

Het begin van het jaar is voor veel mensen de lijstjes met “goede voornemens”, lijstjes die al snel korter worden en vaak versloffen. Ik ben gestopt met goede voornemens en planningen maken want negen van de tien keer gaat er bij meer veel mis bij de uitvoer ervan.. Maar goed ” The Friday Five” boekenvoornemens. Nou hier komen er vijf ( in willekeurige volgorde hoor).

5. Ik begon bij de site Boekenbijlage met het schrijven van recensies. Afgelopen jaar heb ik niet veel recensies voor deze site geschreven omdat ik meer voor de site van Kinderboeken lees op dit moment. Mijn voornemen is om in ieder geval eenmaal per maand een boek voor Boekenbijlage te gaan bespreken.

4. Met veel plezier heb ik mij aangesloten bij de club van ambassadeurs voor de site van Nienke Pool Kinderboeken.  Ik lees hier heel veel voor en het is heerlijk om te doen. Daar echter het lezen sneller gaat dan het schrijven en mailen van de recensies is mijn bergje gelezen snel groter dan ongelezen. Mijn voornemen is na het boek gelezen te hebben meteen de recensie te schrijven en naar de site te mailen.

3. In het verlengde van puntje 4 is dit een streven wat ik door wil trekken naar mijn andere recensie exemplaren. Gewoon lezen en bespreken voor ik een ander recensie exemplaar ga lezen. ( ja, ja echt waar).

2. Mijn TBR-pile is zo’n beetje net zo hoog als mijn boekenkast en dat keer zeven denk ik. Ik ben de tel kwijt geraakt al had ik het idee om het op mijn blog bij te houden ( zie items onder TBR-pile). Ergens is het dus niet waterdicht want mijn aantal nog te lezen boeken is meer dan er in de laatste update staat. Mijn voornemen is zo snel mogelijk deze berg om te spitten. Weg doen ( ja, ja echt waar) wat ik echt niet meer zou gaan lezen en elke maand minimaal 2 boeken van mijn TBR-pile te gaan lezen. Zoals gezegd werken planningen niet al te best bij mij. Soms denk ik ik ga op voorhand berichten inplannen voor mijn blog en dat gaat dan één week goed en daarna weer paar weken niet.

1.Zoals gezegd werken planingen niet bij mij. Zo neem ik mij voor om mijn blogberichten met meer regelmaat op voorhand in te plannen en dat gaat dan een week goed en daarna zit al snel de klad er in. Dat chaotische komt voornamelijk doordat ik naast lezen en recenseren en bloggen ook nog een gezin heb, een huishouden, een baan en een studie. Gelukkig vind ik alles leuk maar het is af en toe wat schipperen met de tijd. Dus ik laat de planningen volledig los. Ga geen lijstjes bijhouden op Goodreads ( daar ben ik toch al maanden niet geweest) en laat mij minder sturen door sociale media. Dat moet toch wat extra leestijd opleveren?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s