Het beste van 2018 : top drie thrillers

Het was een mooi thriller jaar, Hoewel de gelezen thrillers dit jaar op 15 titels is blijven steken ligt er nog een mooie stapel klaar. Ik sloot dit jaar bij uitgeverij AW.Bruna een thriller abonnement af om mij elk kwartaal te laten verrassen met een thriller. Bij aanmelding kreeg ik al een boek cadeau (wat ik nog moest lezen) en na het eerste abonnement boek ( alle slechte meisjes), waar ik niet zoveel mee had, kreeg ik weer twee thrillers cadeau waarvan ik de birdbox in één ruk uit las. Aan de tweede hoop ik in januari aan te beginnen

Verder heb ik dit jaar genoten van de trilogie van Mariette Lindstein over “de sekte” waarbij  ik het tweede deel het beste vond.

Mijn top drie bevat echter twee juweeltjes van Nederlandse bodem. Dit omdat ik ze uiteraard echt goed vind (anders was het geen top drie materiaal) en omdat ik vind dat schrijvers van eigen bodem eens vaker in het zonnetje gezet mogen worden.

Maar de derde plaats is nog in handen van een Engelse dame Tammy Cohen:

Patiënt Hannah zit in een privé kliniek waar ze veilig zou moeten zijn. Echter sterven er om haar heen patiënten en Hannah weet dat niemand haar (vanwege haar verleden) zal geloven als ze zegt dat ze met opzet zijn gestorven. Een ideaal gegeven, een ideale locatie en heerlijk veel complotjes maken dit een heerlijk snel lezende en spannende thriller

Op 2. De blauwe sleutel van Ronald van der Pol

De blauwe sleutel is wederom een thriller van Ronald van der Pol met dezelfde hoofdrolspelers als zijn voorgaande thriller. Deze stamt uit 2014 ( de Witte Generaal) en was mijn eerste kennismaking met deze auteur. Het verhaal is een zelfstandig te lezen boek en de schrijver heeft een heerlijke manier om de lezer op het verkeerde been te zetten en lekker mee te laten puzzelen tot aan de ontknoping.

Op 1. Ontferm u over ons van Aad Goedhart

Ontferm u over ons

Ontferm u over ons is het debuut van Aad Goedhart wat ik met veel plezier gelezen heb. Verschillende perspectieven, verschillende personages die op de een of andere manier hun eigen rugzak bij zich dragen en uiteindelijk toch op een of andere wijze in elkaars leven passen. Een razend verteltempo en geen losse eindjes. Aad Goedhart kan zich meten met Daniel Cole en John Hart. Dus ben je liefhebber van die boeken moet je deze zeker ook lezen. Ik hoop dat wij van deze auteur nog veel gaan horen !

Dit is wat ik in 2018 las aan thrillers:

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018… | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s