“kunst van kerstmis” Jane Lovering

9789463189538 Dutch Venture Publishing

Jane Lovering geeft creatieve schrijflessen en schrijft zelf onder andere excentrieke komedies en heerlijke feelgood verhalen

In de “kunst van kerstmis” maken we kennis met Harriet die achttien maanden daarvoor haar man, op vijfendertig jarige leeftijd, verliest aan een hartaanval.  Nu kerstmis nadert wil ze alles afsluiten en weer kerst gaan vieren. Ze wil de kerstspullen van zolder halen en op zoek naar de kunstkerstboom komt ze een stapel stripboeken tegen over Corinthia, eenstoere dame op een motor. Ze neemt contact op met de excentriekes tripboekhandelaar Kell om ze te verkopen.

Door Kell komt ze erachter dat Jonno  zijn stripwinkel bezocht met een dame. En Harriet wil er achter komen wie dat was en of Jonno een dubbelleven heeft gehad.  Kell wil haar daarbij helpen en samen komen ze achter de waarheid en er achter wat ze voor elkaar voelen.

Ik heb niet veel op met kerstmis en zeker niet met het overdreven romantiseren van deze feestdagen. Dus ik zal niet snel een romantische kerstverhaal onder de boom gaan lezen. Gelukkig zit in deze novelle niet alleen romantiek maar ook de nodige humor en een vleugje mystiek. De insteek om via een berg graphic novelles de prins op het witte paard, of moet ik zeggen de stripkenner en zijn hond, te laten arriveren, vond ik leuk gevonden. Het heeft alle ingrediënten voor een lekker leesbaar verhaal.  Een novelle die goed in elkaar zit, origineel is en zelfs bij mij ( een echte grinch die niets met kerst heeft) een glimlach tijdens het lezen bracht. ( of zou dat door die eigenwijze hond uit het verhaal komen? ) .

Kortom voor een lekker uurtje ontspannen lezen een prima aanrader !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s