“Bangkok Blues” Chris Bossers

Chris Bossers werkt als partner in een advocatenkantoor dat vooral actief is in het ondernemingsrecht. Voordat hij misdaadverhalen ging schrijven schreef hij voor film en televisie.  Zijn thrillers zijn gebaseerd op ware feiten met fictieve personages.  “Bangkok Blues” is zijn vierde thrileer met als hoofdpersonage de corrupte commissaris Willy Vercammen.

Willy Vercammen mag in dit verhaal een onderzoek gaan instellen naar de afrekeningen in de Antwerpse onderwereld. Een Antwerpse bende heeft coke gestolen van een Mexicaans drugskartel die hier wraak op komt nemen.  Als Vercammen op onderzoek gaat komt hij er achter dat een corrupte douanier er bij betrokken is en op zoek naar deze man komt hij terecht in Bangkok.  Daar is niets en niemand wat het lijkt. 

“Bangkok Blues” is mijn kennismaking met het werk van Chris Bossers en met de hoofdpersonages Willy Vercammen.  Een commissaris die je niet tegen je wilt hebben. Het is knap hoe de schrijver in een relatief dun boek zoveel actie en geweld heeft weten te stoppen. Het wereldje waar het zich afspeelt is rauw en hard en zo is ook de stijl en woordkeuze. Iets wat volledig bij het verhaal past en dus zeker niet storend is.  

Vaak als ik iets lees van Vlaamse bodem blijf ik wel eens hangen op uitdrukkingen die anders zijn of de zins-opbouw die anders loopt als in het Nederlands. Door de snelheid van dit verhaal kreeg ik hier de kans niet voor.  Ik werd echt meegetrokken door het verhaal.  Iets wat ik niet verwacht had want het is niet echt het genre dat ik bovenaan mijn lijstje heb staan. Af en toe vroeg ik mijzelf ook af hoe zo’n commissaris kan blijven functioneren maar daar komen we wel achter als er nog meer verhalen over hem mogen verschijnen.  

Als je geen liefhebber bent van een gemoedelijk politieverhaal a la Baantjer maar houd je wel van harde actie en thrillers dan is deze zeker de moeite waard om een keer te gaan lezen. 

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018 : top drie thrillers | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s