” Heren van Twist ” Jasper Polane

heren van de twist9789492099310/2018

Japser Polane, uitgever Quasis.

In 2014 verscheen het eerste deel in  ‘de onzichtbare maalstroom’  aan de hand van Jasper Polane. Nu vier jaar verder is er  het laatste deel van de cyclus.  Aan de ene kant een ontknoping aan de andere kant een afscheid.

Vanaf het eerste deel was ik verkocht. Ik heb meegeleefd met de personages, verwonderde mij over de werelden van Otrostaadt ( een naam waar ik geregeld de tong over brak ), waande mij in een tijdsbeeld van Sherlock Holmes in een steampunkachtige setting en de boeken waren veel te snel uit.

Naast de boeiende vertelstijl, het aparte en originele verhaal moet ik ook nog even tussendoor vermelden dat ik de covers van deze boeken geweldig vind! Ik kan er naar blijven kijken ! Ook het vierde deel is weer een juweeltje om te zien. In plaats van de boeken rug aan rug in de kast te zetten zou je ze gewoon met de voorzijde naar je toe moeten zetten.

In het vierde deel ontvreemdt de dief Rune Mathijsen een jaden afgodsbeeld uit het huis van een rijke koopman. Hij raakt verwikkeld in intriges van een geheime cultus. Spionne Edison Walraven zoekt hem op en dan blijken de dreigingen groter te zijn dan hij dacht. De Wolvinnen van Otrostaadt zetten een expeditie op touw om te proberen het gevaar te bedwingen.

Het wordt een beetje saai om te lezen maar wederom kon ik mij laten wegvoeren door het verhaal. Als je mijn recensies over de voorgaande delen hebt gelezen weet je dat ik fan ben van deze serie en werd ik per deel enthousiaster. En dat terwijl ik niet zo’n serie-lezer ben.  Waar ik in het eerste deel nog wel wat moest wennen aan de fantasiewereld die de schrijver beschreef groeide ik met het verhaal mee. De originele plottwisten kon ik zeker bekoren en ik keek uit naar een volgend deel.  Hoewel dit verhaal wel los te lezen valt raad ik je dit volledig af. Het mooiste is om vanaf het eerste deel in de wereld van de onzichtbare maalstroom te duiken en je te laten meevoeren met deze serie. Leer de personages kennen en hun speciale krachten en laat je verrassen want als je maar half denkt dat het verhaal een bepaalde kant op gaat gaat ie uiteraard mooi de andere kant op.

Heren van Twist is voor mij weer een mooi eind voor deze cyclus. Een goede afsluiting waar de lezer vrede mee kan hebben. Al zou ik het zeker jammer vinden niet meer in deze wereld rond te mogen dwalen. Dus zal ik zeker gaan herlezen. En dat is niet iets wat ik met veel boeken doe.

Lees op de site van Quasis  de proloog van Heren van Twist 

Lees hier mijn recensies van de verhalen over de onzichtbare maalstroom:

Cover_LegeStedenLege Steden

PrintVorstin van de Kou

Cover_krokodilOog van de Krokodil

CoverWolvinnen van Otrostaadt

De inhoudsopgave en de afbeeldingen van de covers komen van de site van de uitgeverij.

2 Comments

  1. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

  2. Pingback: ” The Friday Five : re-read “ | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s