De boekenweek voor jongeren book tag

logo

 

Tijdens de boekenweek voor jongeren kan je bij verschillende bloggers ( zie lijst hieronder) een bijdrage vinden ter promotie van deze week omdat wij het belangrijk vinden dat ook jongeren plezier hebben / krijgen om te gaan lezen! Iedere blogger vult het in naar eigen idee en Laura had het leuke idee een jongerenboekenweekbooktag te maken. Leuk om te lezen en ook om zelf in te vullen.

Dus bij deze doe ik mee en zijn hier mijn antwoorden op haar booktag!  Vul jij hem ook in ?  Dan is het leuk dat je hierin verwijst naar Laura of mij zodat wij ook je antwoorden kunnen lezen .

Ben je altijd al een boekenwurm geweest of heb je pas ‘later’ het lezen ontdekt?

Ik denk dat ik dat wel van mijzelf kan zeggen. Met een leesdip op de middelbare school omdat je toen niet altijd zelf kon kiezen wat je wilde lezen maar over de lange rit wel. Met als hoogtepunt deze fase van mijn leven waarbij ik gemiddeld 20 titels per maand lees.

Heeft lezen je weleens in een bijzondere situatie gebracht? (Of in de problemen?!)

Niet echt, nou ja ik werkte een tijdje bij een benzinepomp. Als het dan erg rustig was pakte ik wel eens een boek en als ik daar dan erg in verzonken was klonk er wel eens een “gehum” van een klant die voor de toonbank stond maar dat was niet zo schokkend. Of lezen onder de les en dan is het de kunst om je oren ook nog open te houden, maar dat lukte over het algemeen wel.

Leuker is om in bv een wachtkamer te lezen en iemand vraagt naar je boek zodat er leuke gesprekjes volgen met mensen die je anders nooit zou spreken.  En natuurlijk de mailtjes van uitgevers of schrijvers die je blog hebben bezocht en dan vragen of je een boek voor ze wilt lezen.

Lees je alleen (of voornamelijk) YA of ook ‘boeken voor volwassenen’?

Ik ben een veel-lezer, lees alles wat los en vast zit. En mede door mijn blog lees ik ook geregeld buiten mijn comfortzone wat ik leuker vind dan ik had verwacht.  Momenteel veel jeugdboeken en y.a maar ook thrillers. De variatie vind ik zeker leuk. Ook boeken gerelateerd op mijn werk ( ouderenzorg) zowel fictie als non-fictie lees ik graag.

Welk boek had je graag zelf geschreven willen hebben?

Ik ben een lezer en geen schrijver. Soms denk ik wel eens dat boek had iedereen kunnen schrijven ( zo slecht of zo niet origineel) ik ben blij dat ik het niet heb geschreven !  Maar dat is dus niet echt een antwoord op de vraag. Ik blijf dit dan ook nog even schuldig.

Welk boek heeft je het meest beïnvloed?

Ik denk niet dat ik mij laat beïnvloeden door wat ik lees. Zou niet goed zijn met al die fantasy en horror die ik lees ( haha). Wel las ik pas een boek over ‘ont-moeten’ ,‘de groeten met moeten van Rick van Asperen, dat je je niet zo moet laten leiden door je agenda en dat NEE ook een antwoord is. Het klonk allemaal simpel maar in de  praktijk valt het niet mee. Misschien moet ik daar wat meer mee gaan doen.

Wat is je favoriete YA van Nederlandse bodem?

Dan moet ik even hard gaan graven. Ik heb veel gelezen. De jeugdthrillers van Cis Meijer vind ik zeker de moeite waard. En ik las net zomervacht van Jaap Robben, maar dat valt niet echt onder y.a. Ik ben een voorstander van hokjes. Susanne Koster schreef Lege Kamers die vond ik erg mooi.

Heb je een (nog) onontdekt pareltje als aanrader?

Mijn zusje van Inez van Loon, niet echt onontdekt maar voor wie het nog niet kent kan ik het zeker aanraden.

 

 

Wil je de blogtourbijdrage van de andere bloggers bezoeken? Zie hieronder voor een overzicht:

  • 22 september: Iedereen (introductie)
  • 23 september: Joany
  • 24 september: An
  • 25 september: Laurie
  • 26 september: Conny en Rowan
  •  27 september: Laura
  • 28 september: Chelsey en Floor
  • 29 september: Iedereen

de afbeelding van het logo komt van de site over de boekenweek voor jongeren

3 Comments

  1. Pingback: September wrap up / TBR update | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s