” Beschermengelen boek 1 : Zielsverwant” Anton Wolvekamp

zielsverwant9789463081122/2018

Anton Wolvekamp, uitgeverij Zilverspoor

Anton Wolvekamp ( 1976) studeerde na de PABO aan het conservatorium waar hij musicals begon te schrijven. Inmiddels zijn we al zo’n 20 musicals verder die worden uitgevoerd op scholen in binnen-en buitenland.

Hij schreef de trilogie “Kinderen van Atlantis” en is schrijver/componist van de hierop geïnspireerde theatermusical “Vlucht uit Atlantis”.

Verder heeft hij het tweeluik Monster en Draak geschreven, kinderboeken vol humor, sarcasme een vleugje spanning en veel fantasie.

Zielsverwant” is zijn nieuwste boek en het eerste deel van het tweeluik “Beschermengelen”, zijn eerste Young Adult boek.

Inhoud: Rebekka woont al een tijdje alleen bij haar vader nadat haar zeer christelijke moeder er vandoor is gegaan. Als haar vader een nieuwe vriendin krijgt en samen met haar dochter bij hun komt wonen is er vanaf het eerste moment al een klik met haar nieuwe stiefzusje Anastasia. Anastasia is drie jaar jonger maar ze worden al snel hartsvriendinnen. Als Anastasia op dertienjarige leeftijd dood wordt gevonden gaat Rebekka door een hel. Ze wil niet geloven dat ze echt dood is en kan dit verlies geen plaats geven. Ze wil wraak en wil weten wat er echt is gebeurd met Anastasia. Ze komt tijdens haar zoektocht bij een organisatie terecht met de naam “Beschermengelen”. Deze mysterieuze groepering staat onder leiding van haar oude dominee, die gelooft in een strijd tegen het kwaad wat elk moment kan los barsten.

De titel en wat duistere voorzijde maken de lezer, samen met de zeer beknopte tekst op de achterzijde, erg nieuwsgierig. Ik had al eerder boeken van deze schrijver gelezen en het enige wat ze gemeen hebben met elkaar is de heerlijk vlotte vertelstijl en de verrassende wendingen. Je vliegt door het verhaal heen en er is altijd wel een onverwacht element. De schrijver richt zich met dit boek op de wat oudere lezer en dat is goed gelukt. Het is een prima en originele young-adult geworden.

Voor degene die houden van verhalen over engelen en demonen kunnen hier hun hart ophalen. Het is het eeuwenoude verhaal tussen goed en kwaad maar wel in een heel eigentijds jasje. De karakters hebben Bijbelse namen maar je hebt geen bijbelse achtergrond nodig om je te kunnen verdiepen in het verhaal. De namen zijn voor degene die wel op de hoogte zijn een leuk extraatje.

De schrijver weet te boeien door zowel te vertellen vanuit het perspectief van Rebekka en Anastasia. Soms een filosofisch tintje waardoor je misschien zelf ook even nadenkt over het hoe en wat en misschien het waarom maar op de allereerste plaats een heerlijk verhaal om ontspannen bij weg te dromen.. Nou ja ontspannen, er zit genoeg spanning in om de lezer bij de les te houden. We springen tussen de “gewone” wereld van Rebekka over naar de wereld na de dood bij Anastasia. Hier zit een goed evenwicht tussen en geeft een goed totaal beeld van het verhaal en dat is nodig want al snel blijkt dat niet alles is wat het lijkt en niet iedereen is wie hij zich voordoet. Wat het voor de lezer een (duister) feestje maakt om te lezen!

Kortom ik ben aangenaam verrast door dit aparte en bijzondere verhaal van Anton Wolvekamp en kan niet wachten naar het afsluitende deel mede door de cliffhanger aan het einde van dit boek. Dit smaakt duidelijk naar meer !

jongen4sterren-2-300x157Als kinderboekenambassadeur voor het blog Kinderboeken van Nienke Pool mocht ik dit boek bespreken engaf ik het vier sterren!

1 Comment

  1. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s