” Reflectie ” J. Sharpe

reflectie9789463081313/2018

Toen ik de vraag kreeg mee te doen aan de blogtour voor deze titel kon ik niet anders dan met een volmondig ‘ja ‘ antwoorden. Ik heb zo genoten van zijn vorige titels “Eden” en “Syndroom” dat ik niet anders wilde weer in een verhaal van J. Sharpe te duiken.  “ Syndroom” las ik in één ruk uit om vervolgens meteen weer een keer te lezen ( en weer andere dingen te ontdekken).  Ik was dan ook meer dan blij om een exemplaar op Castlefest in ontvangst te nemen en mij op dit boek te kunnen storten

J.Sharpe, pseudoniem van Joris van Leeuwen (1986), heeft oa. verschillende mysterieuze thrillers en fantasyboeken geschreven. Zijn  boeken laten zich moeilijk in een hokje stoppen en worden vergeleken met Dean Koontz, Peter Straub en Stephen King.  In sommige stukken kan ik dit ook wel begrijpen. Hij weet zowel horror, sci-fi of fantasy elementen in zijn werk te stoppen. Genres die ik zeker kan waarderen en vooral de mix is gewoon net dat beetje meer waardoor zijn werk origineel is en een heel eigen stempel heeft.

Reflectie is het verhaal van een aantal mensen bij een hotel op een eiland.  Ze zitten daar van het een op het andere moment afgesloten van alles en iedereen.  De zeespiegel is namelijk bijna 1700 meter gestegen zodat er op vier andere bergtoppen na het hele eiland onder water staat. Geen eten, geen drinken, geen stroom, geen contact met de buitenwereld.  Alleen zichzelf en het gevoel in de gaten gehouden te worden. Door iets of iemand.  Ze zijn aangewezen op zichzelf en elkaar en leren elkaar en elkaars geheimen kennen.
We maken kennis met Tiago en Carlos die een Youtube kanaal hebben en daar extreme filmpjes voor maken.  Voor dit filmpje zou Tiago levend begraven worden voor 24 uur. Verder is er Jenny met haar man Vincent en autistische dochtertje Femke , die op reis zijn om hun huwelijk te redden. Samantha die vanwege haar ziekte herinneringen wil maken en na een erfenis op wereldreis is en de hoteleigenaar Reinaldo en de twee andere hotelgasten die later aankomen John en Agatha. De hoofdpersonages die dus stranden in het hotel van Reinaldo.  In een razend tempo leer je ze niet alleen kennen maar ook hun gebreken en geheimen en wil je weten wat er nu echt aan de hand is. Net als deze personages blijf je heel lang in het ongewisse en als je het denkt te weten dan is het net weer even anders… heerlijk..

Reflectie is ook weer een topper! Ik kan niet anders zeggen dan dat. Ik lees veel en ben liefhebber van horror en fantasy dus de lat lag hoog. Zeker na het lezen van “Syndroom”.  Het is J. Sharpe weer gelukt om mij door te laten lezen, te verrassen en te verbazen.  Wederom in één zucht gelezen. En soms viel dat niet mee.  Zelf heb ik ook mijn beren op de weg en ben ik toch wel behoorlijk claustrofobisch.  Als ik dan de stukken las van Tiago in zijn doodskist bekroop dat benauwde gevoel mij ook echt tijdens het lezen.. Toch heerlijk als een schrijver dat te weeg kan brengen. Ik kon niet stoppen met lezen en dus dit boek ook in één ruk uitgelezen en ben razend enthousiast.  Het fenomeen page-turner kan niet anders worden uitgelegd door iemand dit boek te geven want je kan gewoon niet stoppen met lezen.  En vooral het einde is weer geweldig gevonden. Het klopt gewoon en een leuke twist aan het einde. Geweldig, ik kan die knipoog wel waarderen al kreeg ik het wel weer even behoorlijk benauwd bij het lezen er van…

( en ja: ik heb het boek stiekempjes alweer voor een tweede keer gelezen, maar niet meer voor het slapen gaan want die te korte nachtjes zijn niet bevoordelijk)

38751743_10157064157025931_218562738140479488_n.jpg

Mijn recensie is onderdeel van bovenstaande blogtour. Zodra de andere recensies online zijn zal ik hieronder de link naar desbetreffende blogger vermelden zodat je ook kunt lezen wat zij van het boek vinden.

 • Nakita’s library
 • thrillers and more
 • ik hou van spannende boeken
 • thriller lezers
 • samen lezen is leuker
 • mustreads or not
 • Stephen King fanclub
 • de perfecte buren
 • the bookbabe
 • vrouwenthrillers.nl

 

6 Comments

 1. Pingback: The Friday Five : boeken die een verfilming verdienen ! | conniesboekkies

 2. Pingback: The Friday Five: boeken die op de leeslijst moeten ! | conniesboekkies

 3. Pingback: Het beste van 2018: horror, fantasy, science-fiction | conniesboekkies

 4. Pingback: ” The Friday Five : re-read “ | conniesboekkies

 5. Pingback: unboxing Zilverspoor box | conniesboekkies

 6. Pingback: ” donkere herinneringen” J. Sharpe | conniesboekkies

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s